Cap a una Girona constituent. Crida per Girona!
21/01/2015 Jordi Navarro
Jordi Navarro és geògraf i regidor a Girona per la CUP Jordi Navarro és geògraf i regidor a Girona per la CUP

Per Jordi Navarro, geògraf, militant de la CUP i regidor a l'Ajuntament de Girona

Catalunya viu moments de canvi. El cicle polític que sacseja el país des de fa prop d'una dècada ha deixat empremta i malgrat les maniobres i xantatges de la dreta catalana, el procés farà el seu camí. Un procés que se'ns dubte té translacions a nivell municipal. Per uns la independència és només un canvi de cromos i una eina per satisfer els seus interessos. Per d'altres és l'oportunitat d'obrir un procés destituent, llençar una esmena general al règim, al sistema corrupte i esgotat que es va pactar l'any 1978.

A Girona els partits del règim han imposat el seu mandat durant més de 35 anys i han demostrat que el seu és un model pensat per les elits i les oligarquies. Un model que no posa les necessitats dels barris populars, del medi ambient i de les classes treballadores al centre de l'agenda de treball. La Girona de cartró pedra que han construït els diferents governs del règim necessita fer un canvi cap al futur.

I aquest canvi s'ha de construir dia a dia, posant maons que ens projectin al futur, des del carrer, des de les entitats, des de baix. Un canvi silenciós que es va gestant pas a pas,amb un somriure als llavis i una ma estesa als silenciats, als pobres, als que cada dia s'aixequen per tirar endavant. Un canvi que no poden fer els polítics del sistema sinó que l'hem de generar i construir col·lectivament.

La Crida per Girona és un crit a l'esperança, a la revolta, a no conformar-se amb una ciutat on es prenen les decisions lluny de la gent. La Crida per Girona és una ma estesa a les classes populars i un puny tancat a les retallades i les oligarquies, els desnonaments i els abusos laborals, un puny tancat a les desigualtats i les bases d'un procés destituent. La Crida per Girona és una crida a col·lectius, entitats, ciutadans inconformistes que volen que el nostre ajuntament sigui una estructura estratègia en el procés constituent que vol canviar-ho tot.

El municipalisme de proximitat és un terreny nou a casa nostre, és un empodarament ciutadà que desborda els límits imposats de les lleis injustes. És una eina de maduresa democràtica que ha de ser porta d'entrada a la gent normal. Cal fer fora les oligarquies, el conservadurisme, la ineficàcia, la política de saló del nostre ajuntament. Cal que els barris, les classes populars facin un pas i contribueixin a crear aquesta nova Girona que tantes potencialitats té.

S'ha activat un web que recull informacions, agenda, propostes....i properament s'habilita un espai per proposar noms de persones que formin part del nou projecte. El procés de debat i construcció de la nova alternativa es farà de forma oberta i transparent, en codi obert. El dia 5 de febrer la CUP fa una nova assemblea oberta al centre cultural de la Mercè a 2/4 de 8.  Us hi esperem amb molta il·lusió perquè els protagonistes de la nova Girona sou vosaltres i junts hem de (re)construir la ciutat.