Territori
Un McDonald's i un Lidl a les Hortes de Santa Eugènia de Girona

CiU ha impulsat un acord que permet construir una àrea comercial a prop d'un dels pulmons verds més importants de la ciutat

30/10/2014 Territori

Tret de sortida a les obres de construcció d'una nova àrea comercial al barri de Santa Eugènia de Girona. Aquest mes s'han iniciat les tasques de neteja del solar on es construiran, per començar, un Lidl i un McDonald's.

L'àrea comercial s'habilitarà a prop de les hortes de Santa Eugènia, una zona especialment sensible per ser un dels pulmons verds més importants de la ciutat.

El govern local, de CiU, va arribar fa uns mesos a un acord amb els propietaris dels terrenys i els dos principals promotors interessats (Lidl i McDonald's) que va passar per ple i es va aprovar amb els vots de CiU, PSC i PP.

Amb aquest acord es dóna via lliure a la construcció de superfícies comercials de més grans dimensions que les permeses anteriorment. El projecte ha tirat endavant tot i que l'espai de les hortes de Santa Eugènia és objecte d'un pla especial de protecció i adequació.

La CUP, que va votar en contra de l'acord, ha criticat la decisió. El regidor de la formació Jordi Navarro ha denunciat que les hortes "perden definitivament una porció important que s'hauria pogut rehabilitar i recuperar".

"Tindrem una nova àrea comercial a tocar de les hortes i d'un barri nou amb poc comerç de barri", ha criticat, sentenciant: "Podem dir que hem perdut una batalla, però la guerra continua".

No és el primer cop que les hortes de Santa Eugènia estan en perill. Fa 10 anys el regidor d'Urbanisme del tripartit, Joan Pluma, va impulsar la requalificació d'una part de les hortes per a fer-les urbanitzables i construir-hi un hotel i altres serveis. La crisi econòmica, però, va acabar fent tombar el projecte.