Moviment veïnal
Nova manifestació a Barcelona "Per un nou model turístic"

Dissabte a 17.30h, des de plaça de Catalunya a la plaça de Sant Jaume

08/10/2014 Drets i Llibertats

La FAVB, la CONFAV i el col·lectiu “La Barceloneta diu prou” han convocat una manifestació dissabte vinent a la qual poguessin incorporar-se entitats veïnals i moviments socials de la ciutat i d’arreu del territori per denunciar els efectes de l’actual model turístic i exigir un gir radical en la seva gestió, per tal de fer-lo compatible amb la vida ciutadana, la justícia social i la qualitat mediambiental.

Les entitats convocants de la manifestació consideren que arran de l’espurna encesa aquest estiu, nombrosos han estat els barris, les localitats i els sectors professionals que han expressat el seu malestar davant els impactes d’una aposta pel creixement il·limitat del turisme, "concebut per les nostres autoritats com a principal vector econòmic de la ciutat. Una aposta que reprodueix fil per randa el discurs irresponsable dels anys de la bombolla immobiliària. “Hi ha un boom turístic i ens hi hem d’acostumar”, diu l’alcalde Trias".

Afegeixen que "el turisme s’està gestionant de tal manera que representa un gran negoci per a uns pocs lobbys, grans operadors i rendistes... mentre la ciutat en suporta els costos socials i mediambientals. És el moment de sortir al carrer a dir-ho, mostrant l’amplitud del problema, que ho és de ciutat i de país".

La FAVB, pensa que és necessari promoure una Audiència Pública de Barcelona en què la ciutadania pugui interpel·lar directament el govern municipal - i totes les forces polítiques - amb les reivindicacions i propostes alternatives que ja estan sorgint des dels nostres barris".