9N
Més 500 municipis aprovaran una moció en defensa del 9N

Ho va anunciar ahir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, després d'homenatjar la figura de Vicenç Albert Ballester, creador de l'estelada, a qui la ciutat ha decidit dedicar-li uns jardins

21/09/2014 Política

Aquest dissabte a Girona, es va hissar l'estelada i es va descobrir una placa commemorativa en homenatge al creador de l'estelada, Vicenç Albert Ballester en un dels jardins del barri de Montilivi que porten el nom.

A l'acte, que va aplegar més d'un centenar de persones, hi van participar Carles Puigdemont; l'historiador i filòleg Joan Marc Passada; el president de l'associació de veïns de Montilivi, Ramon Ternero, i Núria Sastre Domènec, que ha intervingut en nom dels familiars del creador de l'estelada.

Carles Puigdemont va manifestar que el lloc que han escollit per retre homenatge a la seva figura és un espai "digne i adequat". Per la seva banda, la Núria Sastre, va assegurrt que tant l'acte d'aquest dissabte i els esdeveniments organitzats per la Comissió del Centenari de l'Estelada han ajudat a "recuperar la memòria del seu parent" que els era una mica llunyana. "Aquí ens té cent anys després, generacions diferents i de diverses procedències, per continuar la seva lluita", va concloure.

Suport en el món municipal a la conulta del 9N

En relació a l'aprovació de la Llei de consultes i el 9N, Puigdemont va manifestar suport que hi ha entre el món municipal de cara a la consulta del 9-N, En aquesta línia, l'alcalde va avançar que més de 500 municipis tenen previst aprovar en els seus plenaris una moció a favor de la Llei de Consultes i del decret de per fer el referèndum. "Els ajuntaments de Catalunya, de manera majoritària, ens hem posat d'acord i serem immensa majoria, gairebé unanimitat", va assegurar. Des de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) calculen que més de 800 pobles dels 947 municipis de tot Catalunya, tenen previst aprovar el text. De moment, el municipi de l'Aldea, a les comarques tarragonines, ja ha estat el primer en aprovar-ho.