Homenatge
El documental "LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada" penjat a la xarxa

El vídeo és un homenatge a Josep de Calassanç Serra i Puig ‘Cala’, però a l’hora vol ser un homenatge col·lectiu a una generació sense la qual seria difícil entendre el procés que està vivint el nostre país.

22/09/2014
Eva Serra a l'estrena de 'LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada" Eva Serra a l'estrena de 'LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada"
Julià de Jòdar a l'estrena de 'LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada" Julià de Jòdar a l'estrena de 'LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada"

La Comissió Homenatge Cala ha decicit penjar a la xarxa el documental "LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada" amb la voluntat de fer-lo arribar al màxim de persones. Així des d'avui es pot veure online.

El vídeo es va presentar el 20 i 21 de setembre de 2013 a Perpinyà i Barcelona. Durant aquest any s’han fet una cinquantena de presentacions i projeccions arreu del país, que han servit per a donar a conèixer i homenatjar la figura del Cala i d’una generació d’independentistes sense la qual seria difícil explicar els moments que viu el nostre país.

Llavors de llibertat ressegueix la història de l’independentisme prenent com a fil conductor el compromís de Josep de Calassanç Serra ‘Cala’, mort el desembre del 2011, i de la seva generació, amb l’alliberament dels Països Catalans. La lluita que van començar als 60, i que han continuat fins als nostres dies, ha estat el substrat necessari per al moment que viu el nostre país, malgrat l’oblit a què els ha sotmès el relat oficial de la Transició espanyola.

El documental realitzat per David Andreu i Josep Sabaté va començar-se a gravar la primavera del 2012, impulsat per la Comissió Homenatge Cala. Durant un any de gravacions i entrevistes, al nord i al sud de l’Albera, van fer un recorregut de la mà d’algunes de les persones amb qui el Cala va compartir la vida i la lluita: Blanca Serra, Eva Serra, Dolors Serra, Carme Travesset ‘la Petita’, Josep Vidal ‘el Marinu’, Pere-Iu Baron, Marcel Casellas, Aleix Renyé, August Gil Matamala, Pere Manzanares i Hervé Pi.