Fa una setmana, el jutjat va confirma l'ordre de desallotjament del Casal Popular Tres Lliris de Gràcia. Així doncs, es confirma la resolució judicial del passat 6 de maig que ordenava el desallotjament cautelar del Casal Popular Tres Lliris.
Davant d'aquesta situació, el membres del Casal han manifestat que no marxarem. "Reivindiquem la okupació com a únic mitjà per a crear un projecte de participació juvenil sense tutel·les, autogestionat i al marge de les lògiques de consum capitalista".
Han fet una crida a la solidaritat activa i conviden a estar atents a les possibles convocatòries. De moment ja han llençat l'etiqueta #SomCasal a les xarxes socials per fer seguiment de totes les novetats i convocatòries que es produeixin a partir d'ara.
Actualment al Casal Popular Tres Lliris hi participen tres col·lectius juvenils i joves a títol individual; multitud de projectes, col·lectius i grups de suport hi han realitzat cafetes per a la seva autogestió i han trobat en el Casal un espai on reunir-se i avançar.
L'espai es va donar a conèixer al barri a finals del passat mes de gener, quan després d'una cercavila en suport al Banc Expropiat, situat a escassos metres del casal i amb data de desallotjament a partir del 13 d'octubre, es va anunciar la seva okupació. El local havia estat una sucursal bancària que va tancar per la fusió de caixes que va originar en naixement de Catalunya Caixa, entitat responsable de centenars de desnonaments arreu del territori i rescatada per l'Estat amb més de 3.000 milions d'euros públics. En el moment de la seva okupació, l'immoble portava més de tres anys en desús i les joves de Gràcia que van accedir-hi van engegar un bon grapat d'activitats que han mantingut durant tots aquests mesos.