Internet
Amical Wikimedia posarà enguany el focus en la millora dels articles sobre monuments
27/08/2014 Comunicació
Amical Wikimedia Amical Wikimedia
En les tres campanyes Wiki Loves Monuments del 2011 al 2013 han recollit desenes de milers de fotografies del patrimoni arquitectònic. Amb aquestes campanyes també s’ha fet una gran difusió del nostre patrimoni, descobrint el seu valor, cercant documentació, revisant i corregint elements. Algunes àrees ja estan totalment cobertes de fotografies i pensen que el projecte ha arribat a un punt de maduració amb el que es pot fer un salt endavant. Hi ha moltes fotografies que poden ser usades en articles de la Viquipèdia que cal desenvolupar i és el moment d’aprofitar l’experiència adquirida dels participants i dels fotògrafs.

Per la campanya del setembre 2014 proposen un repte de creació i ampliació d’articles. El fotògrafs poden seguir captant els monuments que s’han resistit més, però els animen també a que participin amb l’experiència adquirida del treball de camp per revisar i completar els articles corresponents. Són uns 40.000 monuments identificats en l’àmbit català dels que tenim uns 8.000 articles. La missió de la Viquipèdia és difondre tot el coneixement i els monuments tenen moltes coses per explicar.

També anunciem el concurs Repte 2014 Monuments per l’edició articles. Hi ha diversos premis en joc. No és només pels editors habituals de la Viquipèdia, ja prou motivats, sinó una oportunitat per seguir el seu lema: Llanceu-vos-hi!