Ripollès
L'Aplec d'Homenatge a Xirinacs tindrà lloc el 3 d'agost

Durant l'acte se celebrarà una visita guiada per als mecenes de XIRINACS, el documental

22/07/2014 Notícies

L'Aplec d'Homenatge a Lluís Maria Xirinacs que se celebra cada any a Ogassa (Ripollès) tindrà lloc el diumenge 3 d'agost sota el lema "El futur es construeix desobeint". L'aplec està organitzat per l'Esquerra Independentista i pretén reconèixer "la lluita incansable de Xirinacs pels drets i llibertats del poble català".

L'acte, que arribarà enguany a la tercera edició, se celebra al Pla de Can Pegot, el lloc on el polític, escriptor i activista va passar els seus darrers dies “en la soledat i el silenci” després de “viure esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya i per França des fa segles”, tal com va deixar escrit.

L'aplec constarà d'activitats repartides entre Ogassa i Sant Joan de les Abadesses que començaran el 28 de juliol amb una exposició i continuaran el dimecres 30 de juliol amb una xerrada on hi participaran Joan Parés, membre de la Fundació Randa-Lluís Ma. Xirinacs; els diputats de la CUP David Fernàndez i Quim Arrufat, i l'activista Gabriela Serra. Consulta els detalls de tots els actes a l'agenda de Llibertat.cat.

Visita guiada per als mecenes de XIRINACS

L'homenatge incorporarà a més una visita guiada al Pla de Can Pegot, on hi ha un monòlit dedicat a Xirinacs. A la ruta hi podran participar de franc els mecenes de XIRINACS, el documental que hagin aportat 50 euros o més.

La ruta i les explicacions aniran a càrrec de Lluís Planas, director del projecte El Camí, que explicarà aspectes de la figura de Xirinacs relatius a la seva vida, el seu immens i plural llegat i la seva singular forma de morir.

La visita tindrà lloc el segon dia del Camí de Vidabona (Ripollès) que es realitzarà del 2 al 5 d'agost de 2014: una ruta que recorrerà les quatre etapes del Camí de Vidabona, seguint els mites que en Lluís M. Xirinacs va sembrar a través de la seva mort-ofrena i del seu Dietari Final per aquests indrets del Ripollès, al peu de la Serra Cavallera i del Taga. Aquest itinerari comença a Sant Joan de les Abadesses, passant per Ogassa, per l'alberg en rehabilitació El Negre i acabant a Ripoll.

Fes ara la teva aportació i ajuda a fer realitat XIRINACS, el documental