Corrupció
Bustos plega amb la cua entre cames

L'exalcalde de Sabadell, conegut popularment com "El padrí" per la seva política populista i clientelar, anuncia que abandona la política i els múltiples càrrecs, acorralat per l'escàndol dels sobresous a la Federació de Municipis

07/07/2014 Política

Manuel Bustos, l'exalcalde de Sabadell i dirigent del PSC-PSOE, conegut pel tarannà caciquil i clientelista a la capital del Vallès Occ., ha comunicat la decisió d'abandonar la política als seus perfils de Facebook i Twitter.

La desició de marxar amb la cua entre cames va seguida de l'escàndol dels sobresous a la Federació de Municipis, que ha precipitat la renúncia de Bustos. L'exalcalde encara tenia funcions de regidor a l'ajuntament de Sabadell i adjunt a la vice-presidència cinquena de la Diputació de Barcelona.

Segons ha recollit Vilaweb.cat, Bustos ha argumentat que ha arribat al seu límit després de gairebé dos anys de sentir-se "perseguit per unes acusacions injustes."

El polític-cacic de Sabadell, conegut popularment com "El padrí", també abandonarà el càrrec de vocal a les comissions d'Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies i la comissió Especial de Comptes de la Diputació.

Implicat a tort i a dret

En el seu comiat precipitat, Bustos ha negat que es cobressin sobresous encoberts i ha justificat l'escàndol pel fet que "tothom va cobrar per la feina feta i declarant-ho a hisenda."

Bustos està imputat en diverses peces d'investigació del cas Mercuri per malversació de fons públics, tràfic d’influències i omissió del deure de perseguir el delicte.