Xirinacs
El documental que recupera la figura del lluitador pels drets i llibertats del poble català
Documental
"El fil roig" publica articles de Xirinacs

"Carta a un policia armat" i "La meva hora ha acabat", dos articles per conèixer el polític i pensador

18/07/2014 Notícies

"Carta a un policia armat" i "La meva hora ha acabat". Aquests són els articles escrits per Lluís Maria Xirinacs que ha publicat la secció "El fil roig" de Llibertat.cat, un espai dedicat a recuperar escrits que han estat rellevants durant la història del país i que actualment, en molts casos, costen de trobar o han deixat de difondre's.

En el primer article, Xirinacs es dirigeix a un policia armat i en subratlla les contradiccions. Escriu frases com aquesta: "M’heu pegat, m’heu detingut, m’heu insultat moltes vegades. Saps què penso, per exemple, quan estic arrupit a terra, les mans al cap per protegir-lo, mentre rebo la pluja terrible dels vostres cops de porra? Sento una fonda tristesa de que us vegeu obligats a pegar-me. Em sap greu ésser ocasió de que perdeu la vostra dignitat d’homes pegant un company innocent i indefens".

El segon text és un article publicat al diari Avui el 4 de setembre del 1977 on Xirinacs plantejava que deixiaria d'assistir al Senat mentre no hi hagués indult per als presos socials. La carta estava adreçada als senadors de l'Entesa dels Catalans que no es van preocupar per la situació dels presos polítics. Xirinacs, aleshores senador independent adscrit a l'Entesa dels Catalans, situa el moment polític en la lluita per l’amnistia, lluita de la qual ell en va ser capdavanter.

Llibertat.cat continuarà publicant articles i escrits relacionats amb la vida i lluita de Lluís Maria Xirinacs coincidint amb la campanya de micromecenatge que ha d'aconseguir fer un documental sobre la seva figura. 

Fes ara la teva aportació i ajuda a fer realitat XIRINACS, el documental

Valora
"La independència no es demana, es pren" Lluís Maria Xirinacs
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid