Gènere
28-J: Dia Internacional per l'Alliberament Sexual

Aques mes de juny i principis de juliol es preveuen desenes d'actes i manifestacions arreu del país al voltant del 28 de juny, Dia Internacional per l'alliberament lèsbic, gai, transsexual, bisexual, interssexual, queer +.

27/06/2014 Gènere
"Prou retallades ideològiques, sanitat sense discriminacions" "Prou retallades ideològiques, sanitat sense discriminacions"
Comissió Unitària 28 de juny Comissió Unitària 28 de juny

Col·lectius i entitats han posat especial èmfasi en l'esperit de lluita i de canvi que acompanya aquesta data, recordant un any més, els fets de la nit del 28 de juny del 1969 al bar Stonewall Inn de Nova York. Durant una batuda policial, els clients del local, freqüentat per persones LGTB, es van rebel·lar contra un poder repressiu que els hi negava els drets i la seva dignitat humana pel sol fet de viure una realitat sexual diferent a la norma establerta. Per aquest motiu, cada 28 de juny es commemora l'inici de la lluita per l'alliberament sexual.

Cal recordar que fa 36 anys que es va aconseguir eliminar l'homosexualitat de la Ley sobre Peligrosidad y Rehabilitación social i que l'any 1991 es va treure l'homosexualitat de la llista de malalties mentals del DSM però s'hi va incloure la disfòria de gènere.

Enguany, la Comissió Unitària 28 de juny formada per diferents entitats i organitzacions en lluita per l'alliberament sexual en el manifest defensa "una salut i d'una sanitat sense discriminacions, en defensa d'allò que és nostre!", fent referència a trencar "l'estimga del VIH-sida! Amb solidaritat, amb compromís i amb consciència podem aturar el VIH i podem eliminar l'estigma. Visquem en positiu!".

Per la seva banda, el conjunt d'organitzacions de l'Esquerra Independentista convoca mobilitzacions arreu dels Països Catalans sota el lema "Prou retallades ideològiques, sanitat sense discriminacions",  centrant-se en "contra les privatitzacions, llistes d’espera i exclusions a la sanitat pública del model sanitari actual i contra el mateix model que ens discrimina per la nostra sexualitat o identitat de gènere, ens exclou i precaritza la nostra salut, les nostres vides", tal com apunta el manifest.

Mobilitzacions

26.06 (dijous)

Tarragona 19h Plaça dels Despullats

 

27.06 (divendres)

Tortosa 18.30h

 

28.08 (dissabte)

Girona 12h Pont de Pedra

Palma 18h Passeig del Born

Barcelona 18.30h Plaça d'Universitat

València 19h Jardins del Panterre

Lleida, 19h Sant Francesc