REPRESSIÓ
Primer detingut per un suposat delicte d'apologia per la comissió de delictes d'assassinat a Twitter

La Guàrdia Civil ha detingut a Tavernes de la Valldigna a Sergi BJ, un jove de 19 anys per un suposat delicte d'apologia per la comissió de delictes d'assassinat a Twitter. Es tracta del primer detingut a l'Estat espanyol per un delicte d'aquestes característiques.

15/05/2014 Drets i Llibertats
Segons informa el diari El Mundo entre les frases publicades per aquest perfil de twitter apareixia: "aixina és faa ostia!! A matar-los a tots!!!! Mes tirs al cap d PPeros!! Isabel CarrasKO" o "Que m'els posen en fila 1 al costat-i d l'altre i que em donin un AK-47 qe voràs teu com acabi AMB Tots Eixos fills de putes feixistes d merda". També va tuitejar: "Ara Sols cal que matin Rajoy, Soraya Saez de Santa Maria, a Aguirre, Aznar, a Fabra, a Paqito Camps, la Rita Barberà, Cospedal ...".

El detingut ha passat a disposició judicial i s'ha acollit al seu dret a no declarar. La Guàrdia Civil ha registrat el seu domicili i ha confiscat tres discs durs, una torre d'ordinador, un portàtil, 5 USB i cinc targetes de memòria, a més del seu telèfon mòbil particular.  Aquesta operació l'Institut Armat coincideix amb el desig del Ministeri de l'Interior de fer canvis legals per limitar a les xarxes socials comentaris que suposin apologia de la violència o incitació a l'odi. El propòsit del ministre Jorge Fernández Díaz és buscar "instruments legals addicionals que facin compatible la llibertat d'expressió amb el dret dels ciutadans al seu honor, la seva intimitat i la seva seguretat".