Repressiķ
Nova onada de protestes al barri de Sants l'endemā del desallotjament de Can Vies

Les protestes s'han estés a altres barris de la ciutat com Gràcia, Sant Andreu, Clot i Nou Barris. Així com també a altres punts de Catalunya. Avui s'han convocat concentracions al Vallès Occidental, Lleida i al Camp de Tarragona. També hi ha prevista una manifestació al barri de Sants pel proper dissabte

28/05/2014 Drets i Llibertats
Ferit en una de les primeres càrregues policials Ferit en una de les primeres càrregues policials
Incidents a la carretera de Sants Incidents a la carretera de Sants
Incidents a la carretera de Sants Incidents a la carretera de Sants
Ferits en les càrregues policials a la carretera de Sants Ferits en les càrregues policials a la carretera de Sants

Sis ferits i diversos ferits, alguns de consideració ha estat el resultat de les càrregues policials després de més de sis hores de protesta al barri de Sants contra l'enderrocament de Can Vies. Durant aquestes hores els enfrontaments entre els Mossos i els manifestants ha estat continuos i conviuen amb la protesta dels veïns de Sants, molts dels quals han reivindicat Can Vies fent cassolades des dels balcons. Les protestes s'han estés a altres barris de la ciutat Gràcia, Sant Andreu, Clot i Nou Barris.

Cap a les 20h va començar una manifestació a la plaça de la Constitució, que va aplegar un miler de persones, que s'ha dirigit fins a la seu del Districte de Sants-Montjuïc, amb el suport dels veïns, que han sortit als balcons a aplaudir els manifestants. Després, quan la marxa ha arribat a la zona de Can Vies, un grup reduït de 50 persones encaputxades ha llençat pedres a l’excavadora que havia estat operant a l’enderroc de l’edifici, han intentat cremar-la i han tirat a terra tres contenidors.

En aquest punt s'han produït les primeres càrregues policials, per la qual cosa hi ha hagut una dispersió. L'actuació policial ha provocat un ferit de consideració que ha hagut de ser atès pels serveis mèdics. Mentrestant, els manifestants s'han reagrupat i han aconseguit cremar part de l'excavadora.

A partir d'aquest moment, els enfrontaments entre els Mossos d'Esquadra i els manifestants han estat constants, per la qual cosa els aldarulls s'han estés arreu del barri, molt especialment a la carretera de Sants. On s'han fet barricades, s'han incendiat contenidors i s'han apedragat diverses oficines bancàries. Els aldarulls s'han allargat fins més enllà de les dues de la matinada. En tot moment, un helicòpter ha sobrevolat la ciutat.

#efecteCanVies

Paral·lelament, al barri de Gràcia també s'ha convocat una protesta improvisada en suport a la mobilització de Sants. Un grup de manifestants han tallat el trànsit a Diagonal amb Passeig de Gràcia i s'han dirigit al carrer Astúries. S'han pintades de suport a Can Vies a aparadors d'immobiliàries i bancs, així com pintades a l'hotel Casa Fuster, segons informa el Diari ARA. Els Mossos han blindat  la seu de CDC al carrer Còserga.