ANTIMILITARISME
Manifestació contra la Legió

El diumenge 23 de febrer a dos quarts d’una del migdia s’ha convocat una manifestació a Sant Andreu del Palomar (Barcelona) contra la presència de la “Legión” al barri

12/02/2014 Drets i Llibertats
El proper dia 23 de febrer a les 12:30h. l’organització “Sant Andreu antifeixista” ha convocat una manifestació a la plaça Orfila del barri Sant Andreu de Barcelona contra la presència de la “Legión”  ja que els legionaris aprofiten els terrenys de les antigues casernes d’artilleria per assajar desfilades i altres activitats. Abans de la manifestació (11h) hi haurà una mostra de cultura popular, la lecutra d'un manifest i una xocolatada.

El Consorci de la Zona Franca va comprar l’any 2004 el terreny de les antigues casernes al Ministerio de Defensa i té previst aixecar-hi pisos privats (i de protecció oficial) i construir equipaments per als veïns (actualment una part dels terrenys estan ocupats per una comissaria dels Mossos d'Esquadra). La cessió dels 5000 metres quadrats dels terrenys a la “Hermandad legionaria” la va aprovar el Consorci de la Zona Franca on hi ha representants de l’Estat, de la patronal i dels sindicats i que està presidit per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Cal recordar que Sant Andreu del Palomar ha estat sempre una vila amb un fort sentiment antimilitarista, escenari del bombardeig de 1843 (actualment a una casa del carrer Gran de Sant Andreu encara s'hi pot veure una d’aquestes bombes que s’usaren contra la població civil), les "revoltes de les Quintes" de 1845 1870 i les accions del "Noi Baliarda".