Ensenyament
La I-CSC reclama el suport a les mobilitzacions de SomEscola

La Confederació Sindical Catalana (I-CSC) ha realitzat una crida a participar a la convocatòria de Somescola.cat de demà dilluns davant el TSJC

09/02/2014 Educació

Somescola.cat ha convocat una concentració per demà dilluns 10 de febrer, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a les 18.30h al Passeig Lluís Companys de Barcelona.

Aquesta convocatòria es realitza per respondre als atacs judicials contra la llengua i per defensar el model d’immersió lingüística.

Des de la Confederació Sindical Catalana (CSC) s'ha realitzat una crida a participar-hi per defensar la llengua, el model d'immersió lingüística i la cohesió social.

Defensar el model d’immersió lingüística i cohesió social

Recordem que diverses entitats cíviques i educatives van fer fa pocs dies una crida a la ciutadania per sumar-se a una mobilització unitària que vol reflectir el consens social. En una roda de premsa celebrada a la seu d’Òmnium fa pocs dies, Somescola va defensar el model vigent d’escola catalana en llengua i continguts, rebutjant la judicialització dels usos lingüístics a partir de l'acció individual d'unes famílies.

Somescola també ha demanat a la Generalitat de la CAC que continuï blindant el model d’immersió lingüística, d’acord amb l'aplicació de la normativa vigent, rebutjant frontalment una sentència que vol introduir el castellà com a llengua vehicular.

La coordinadora expressava el seu suport a les institucions catalanes i al conjunt de la comunitat educativa del país. I destacava que posa tots els seus recursos a disposició dels directors dels centres afectats per la sentència del TSJC, encoratjant als consells escolars a sumar-se al clam per defensar una escola catalana de llengua i continguts. Més d’un miler de consells escolars estan adherits al lema de Somescola.cat, “Per un país de tots, l’escola en català”.