Drets Humans
Més d'un miler de persones exigeixen el tancament del CIE de la Zona Franca

Divendres passat diversos diputats del Parlament i una eurodiputada van accedir al CIE, es van fer passar per familiars d'interns i van recollir testimonis de ciutadans estrangers que denunciaven agressions.

12/01/2014 Drets i Llibertats

Més d'un miler de persones es van concentrar ahir a la tarde davant del Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona per exigir-ne el tancament. Els manifestants van recordar la mort des de 2010 de tres persones recloses i van denunciar la falta de transparència del centre, així com les reiterades vulneracions de drets i llibertats de les persones internes.

Els manifestants van arribar amb torxes enceses a les portes del Centre on es va llegir un manifest i es va recordar els interns que hi han mort, com l'últim, un ciutadà armeni que hi va morir el 3 de desembre i les agressions que van patir una vintena d'immigrants la nit de cap d'any.

La protesta arriba després d'una setmana plena de reivindicacions, peticions del Síndic de Greuges i vagues de fam per part dels interns. A més, divendres passat diversos diputats del Parlament de Catalunya i una eurodiputada van accedir al CIE perquè es van fer passar per familiars d'interns. La delegació del govern no acabava mai de fixar-los una data de visita. Un cop a dins, van recollir testimonis de ciutadans estrangers que denunciaven agressions.