Violència policial
La CUP-AE demana la compareixença del Conseller d’Interior per l’assalt policial a Can Vies

Un dels detinguts en l'operació policial d'ahir és militant de la CUP a Vilanova i la Geltrú

30/01/2014 Drets i Llibertats

La CUP-Alternativa d'Esquerres ha registrat avui una petició de compareixença de Ramom Espadaler (Conseller d'Interior de la Generalitat), Manel Prat (Director General de la Policia) i Manel Castellví (Comissari General d'Informació dels Mossos d'Esquadra) per que donin explicacions a la Comissió d'Interiro del Parlament de Catalunya per l'operació policial d'aquest passat 29 de gener ha acabat en la detenció de sis joves i l'assalt i registre del Centre Social Can Vies del barri de Sants.

Els diputats Quim Arrufat i David Fernàndez es van desplaçat ahir a les portes del Centre Social Can Vies, per interessar-se per la situació i el desenvolupament d’un escorcoll que que va durar unes 10 hores. La CUP ha denunciat que aquest assalt al centre social ha estat una “autèntica provocació policial amb fins propagandístics i de criminalització dels moviments socials”. En els mateixos termes es van expressar el moviment veïnal del barri, des de l’històric Centre Social de Sants fins a les AVV de La Bordeta i Badal-Brasil o Can Batlló.

David Fernàndez ha expressat “profunds dubtes jurídics i processals sobre la congruència d’una ordre judicial que –a petició dels Mossos d’Esquadra- va autoritzar l’escorcoll de Can Vies". També ha denunciat la retenció il·legal i incomunicada de sis inquilins del Centre Socials que no tenien cap relació amb l’ordre judicial i el decomís d'arxius periodístics i material d'entitats culturals que treballen en l'espai del Centre Social.

Militant de la CUP a Vilanova i la Geltrú

Segons la CUP a Vilanova i la Geltrú, un dels detinguts ahir en l'operació policial és membre de la formació i de diversos espais, tant de l’Esquerra Independentista com de diferents moviments socials. En un comunicat fet públic aquest matí ha exigit la llibertat dels sis antifeixistes detinguts així com també ha denunciat l'escorcoll policial que va patir Can Vies. En aquesta línia també s'ha manifestat la Federació d'Associació de Veïnes i Veïns de Barcelona (FABV)