Llibertat d'Expressió
Espanya força el tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià

Les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació deixaran de sentir-se avui mateix més enllà de la Sènia

21/01/2014 Comunicació

Divendres passat,  Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va rebre una notificació del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme en la qual se’ns notificava que se’ns obria un expedient sancionador per dues suposades infraccions referides a les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació: la instal·lació d’estacions radioelèctriques sense autorització, i la utilització de freqüències radioelèctriques sense autorització, cadascuna de les quals pot comportar una multa de fins a 500.000 € (això és, un total d’un milió d’euros) segons la mateixa notificació.

El mateix text insta ACPV a tancar de manera immediata les emissions i avisa que si no ho fa, "precintarà els equips i aparells que formen part de la xarxa de difusió". Per aquest motiu ACPV es veu forçada a tancar les emissions i anuncia que presentarà al·legacions.

Ara mateix les freqüències per on es pot sentir Catalunya Ràdio al País Valencià són el 106.8 de l'FM a Alacant i el 97.0 per a Catalunya informació, mitjançant el repetidor de la Carrasqueta; el 106.7 a Castelló (94.0 per a Catalunya Informació), des del repetidor del Bartolo; el 104.0 a Ontinyent i el 106.3 (87.0 Catalunya Informació), a València.