#StopPujadesTransport
Els Mossos sabotegen la protesta pacífica a Mataró contra pujada de preus del transport
30/01/2014 Drets i Llibertats

La CUP ha lamentat la poca professsionalitat de la intervenció policial i ha reclamat explicacions i les responsabilitats que se'n puguin derivar.

Per a la formació, una policia democràtica hauria garantir drets fonamentals com la llibertat d'expressió i de manifestació enlloc d'actuar al servei d'una empresa de seguretat privada. (veure fotografies)

Ahir prop d'un centenar de persones van participar en una protesta pacífica contra la pujada de preus del transport públic, que enguany suposa un augment d'entre el 5% i el 8% en els bitllets més utilitzats. La concentració va consistitir en accedir a l'andana i repartir fulletons informatius en contra de l'encariment de preus del transport públic. Els concentrats van cridar consignes i han penjat dues pancartes en un tren de rodalies. Un cop acabada, es va desconvocar la concentració per megàfon.

Quan els concentrats es disposaven a sortir de l'estació, una vintena de Mossos d'Esquadra se'n van endur a la força un dels participants. Alguns agents (uniformats i de paisà) van desplegar porres extensibles contra els manifestants. Els agents van retenir aquesta persona durant uns minuts i finalment la van deixar lliure.

Un cop fora de l'estació, el comandament dels Mossos va explicar a la víctima de l'agressió que tot havia estat un malentès fruit que el vigilant de seguretat privada de l'estació havia fet una acusació no contrastada d'ús indegut del fre d'emergència d'un dels vagons del tren.

Per a la CUP, l'actuació dels Mossos va violentar una concentració que només pretenia informar i denunciar l'abusiu encariment de preus del transport públic.