Docents en lluita
Els docents denuncien postures violentes i ultres davant la jornada de vaga de demā

En concret els missatges que es mostren al Facebook "No Vaig De Vaga" i demanen que s'eviti qualsevol problema amb aquests grups, per no caure en la provocació

06/01/2014 Educaciķ
Vaga 7G Vaga 7G

L'Assemblea de docents de les Illes han denunciat aquesta tarde la circulació de missatges a les xarxes socials de postures ultres amb total impunitat, ja que sobrepassen els habituals insults als docents en vaga en pàgines com el facebook de "No Vaig De Vaga". On "de les ofenses s'ha passat a les amenaces i a la crida a sortir als carrers per fer-les efectives". afirma l'Assemblea.

Possen com alguns exemples alguns d'aquests missatges:

- "Des del perfil de Rossello Kaos s'afirma: "Ellos tienen la caja de resistencia y nosotros la de las galletas pero aún no la hemos usado (yo personalmente sí me di el gustazo)."

- "Des del perfil de Manuel Barranco: "A ver si la Consellería prende fuego al carbón y los asa de una vez en la plaza Mayor".

- "El perfil d'Angel Cubero Amengual diu: "La rebelión es un delito y en guerra se castiga con el paredón"

- "El perfil de Miguel Angel Jazzclub Productions dispara: "Que sepais los de la camiseta verde de Crida que cuando os veo me dan ganas de pasaros por encima con el coche y dejaros allí".

A l'Assemblea els crida l'atenció que des de programes de la ràdio pública com "El Faristol es faci" el joc a aquests grups violents. Avui mateix, en un dia previ a una jornada de vaga a l'ensenyament, els microfons d'IB3 una altra vegada han servit
per difondre les paraules del portaveu del grup "No Vaig De Vaga" mentre no s'ha demanat cap opinió als nostres representants.

Tot i així no s'estranyen, ja que fa setmanes que denunciaven la deriva autoritària i ultra del Govern Bauzà i de la seva Conselleria d'Educació. Recentment, Bauzà no amagà la seva relació amb l'ultradretà Circulo Balear quan els populars convidaren al seu portaveu a la celebració de l'aniversari de la Constitució el dia 6 i poguérem veure el president conversar una bona estona amb ell. Estudiants Lliures de Balears no amaguen la seva filiació política d'extrema dreta quan fan la seva presentació pública als locals del Circulo Balear. Aquesta associació d'estudiants anuncià l'expedient a Jaume March abans que la mateixa Conselleria d'Educació. "Tot això supera la casualitat" afirma l'Assemblea.

No caure en la provocació

La mobilització dels docents, de la resta de la comunitat educativa i de la societat en contra de les polítiques educatives del Govern ha estat massiva i a la vegada exemplar. "No podem admetre que la convivència, la lliure expressió de les diferents opinions i l'exercici dels drets constitucionals es vegi amenaçat per grups minoritaris amb derives violentes", segons l'Assemblea

Per aquest motiu han demanat a totes les assemblees de centres per a què evitin qualsevol problema amb aquests grups i per a què adoptin mesures que protegeixin a tot el professorat. "No pensam entrar en aquest joc", afirmen els docents.