Drets socials
Un veí de Badia inicia una vaga de fam pel transport dels jubilats

Aquest veí de Badia del Vallès va estar els últims tres mesos recollint firmes per recuperar els abonaments transport per als majors de 65 anys

25/12/2013 Res-pública

Juan Valenzuela ha iniciat una forma de lluita reivindicativa davant l'Ajuntament de Badia del Vallès: ha iniciat una vaga de fam. Aquesta reivindicació compta amb un ampli suport entre els veïns del municipi, segons el vaguista.

El passat mes de setembre va iniciar una recollida de signatures, de les quals va tenir el suport de més de 1.600 veïns per reclamar el dret dels jubilats del municipi a disposar de targetes de transport que per llei han de percebre els que disposin d'un salari mínim interprofessional. Ara ha iniciat una vaga de fam de tres dies.

Davant del consistor de Badia ha instal·lat la seva tenda de campanya on passarà aquestes dates festives perquè l'alcaldessa del municipi, Eva Menor, l'atengui i li pugui presentar les signatures recollides perquè des de l'equip de govern puguin reinstaurar els abonaments de transport per als majors de 65 anys.

Valenzuela, que té 53 anys i és aturat de llarga durada -va perdre la feina el 2009, però haa treballat des dels 14 fins als 49 anys- ha explicat als mitjans que la injustícia que suposa que li retiressin l'ajuda pell transport dels jubilats. També ha descrit que les seves protestes es van iniciar quan la seva dona, de 67 anys, es va jubilar fa dos anys i ja no va poder sol·licitar la targeta de transport bonificada de l'ajuntament.