Vaga de docents
Repartiment de la Caixa de Resistčncia de l'Assemblea de Docents de les Illes

L'Assemblea recorda que tal com es va establir, la funció de la Caixa de Resistència és mantenir vives les reivindicacions que motivaren la convocatòria de la vaga indefinida

07/11/2013 Educació
Assemblea de Docents de les Illes Balears, dilluns 23 de setembre Assemblea de Docents de les Illes Balears, dilluns 23 de setembre

Ahir es van iniciar els primers pagaments als vaguistes que així ho sol·licitaren en ajuda per resistir la tercera setmana de vaga, del 30 de setembre, al 4 d'octubre. Els pagaments s'allargaran fins demà. D'aquesta manera es compleix la primera de les finalitats de la Caixa de Resistència, que és ajudar a mantenir viva la vaga. 

Aquest repartiment es fa segons la gestió de la comissió que gestiona la Caixa de Resistència seguint el protocol que va establir l'Assemblea de Docents. L'aportació de la Caixa és de 60 € per dia, quan la retribució mitjana supera els 90 € bruts.  S'ha de dir que molts dels docents han renunciat a aquesta ajuda i que la immensa majoria dels sol·licitants cobraran un sol dia. També s'ha de recordar que durant aquests 21 dies de vaga (16 setembre-6 d'octubre) hi va haver més de 40.000 jornades de vaga i que encara no se n'ha decretat el final.

L'Assemblea recorda que tal com es va establir, la funció de la Caixa de Resistència és mantenir vives les reivindicacions que motivaren la convocatòria de la vaga indefinida. Per això, els doblers recaptats aniran a: defensa i assessorament jurídic; ajuda als docents per allargar els dies de vaga; suport als companys que poguessin ser expedientats a causa d'aquesta vaga.