Vaga de docents
El docents de Mallorca tornen a la vaga coincidint amb trobada de Batles de l'Illa

Ahir al vespre, pares i mares ses van concentrar davant de molts ajuntaments de Mallorca per demanar als batles que durant l'Assemblea votin una moció de suport a la comunitat educativa

08/11/2013 Educació

L'Assemblea de docents de Mallorca torna avui a la vaga coincidint amb l’Assemblea de Batles de l'Illa en la qual es debatrà una moció de suport a la comunitat educativa. A les 10h els docents es  concentraran a les portes de l’edifici del Consell on té seu la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) al carrer de General Riera, amb l'objectiu que els "Batles puguin escoltar el clam popular contre el TIL".

Els docents remarquen l'importància de la trobada i per aquesta raó els han fet arribar aquest manifest "Es l'hora dels Batles, és l'hora dels pobles" on recorden que de 53 municipis que hi ha a l’illa, 37 han aprovat mocions de rebuig al TIL i de suport a les demandes dels docents.

D'altra banda, Les associacions de pares i mares d'alumnes (Amipes) han fet durant aquesta setmana una crida als batles de tots els municipis de Mallorca perquè donin suport a la moció.

L’acció, que ha consistit en fer arribar una petició per escrit al batle de cada municipi, ha estat proposada per FAPA Mallorca per fer sentir la veu de les famílies a l’Assemblea de batles, entenent que aquests són els representats més directes i propers a la ciutadania. En la declaració s’insta al Govern de les Illes Balears a atendre les demandes de la comunitat educativa per acabar amb l’actual conflicte educatiu i establir les bases per a un sistema educatiu estable i de qualitat.

Concentracions a diversos municipis de Mallorca

Ahir al vespre,  pares i mares ses van concentrar davant de molts ajuntaments de Mallorca per demanar als batles que durant l'Assemblea votin a consciència a la moció. A Palma, unes 150 persones es van reunir a la plaça de Cort on van llegir una declaració d'intencions dirigia al batle Mateu Isern.

A Manacor prop de 200 persones es van concentrar davant l'Ajuntament a partir de les 19h. A Porreres  concentració ha començat davant les portes de l'Escola Nova. Des d'allà els docents i les famílies han partit en direcció a l'Ajuntament per llegir la carta en suport dels docents que han signat les associacions de pares i mares dels quatre centres educatius del municipi. A Sineu, una cinquantena de persones es van concentrar davant l'Ajuntament. També hi ha hagut concentració a Felanitx.

17a jornada de vaga

Avui serà la 17a jornada de vaga de curs escolar i la segona des de l’aturada temporal de la vaga indefinida. I és que vam aturar temporalment la vaga indefinida però els i les docents no veuen més que empitjorar les condicions de la seva feina i de la realitat dels centres. Per això, fan una nova aturada, perquè "la nostra situació no pot passar desapercebuda més temps mentre es perllonga la situació de manca de negociació des de què el govern va decidir unilateralment rompre les converses amb els comitès de vaga".

Recorden que cap de les 10 reivindicacions que desencadenaren la vaga indefinida ha estat mínimament atesa per part dels responsables de la Conselleria d’Educació en tot aquest temps. Aquells 10 punts ja recollien el malestar, la indignació i la crítica del col·lectiu docent i van ser molt ben entesos per bona part de la resta de la comunitat educativa i la societat en general. "Mostra d’això és que la nostra lluita fou el motor de la major manifestació en la història de les nostres illes".