Solidaritat
Centenars de persones es mobilitzen al País Valencià amb els docents de les Illes

Les ciutats de València, Castelló de la Plana i Alacant van aplegar concentracions davant de les respectives seus del PP

01/10/2013 Educació

Diversos centenars persones es van concentrar ahir a la tarde davant la seu del Partit Popular a València, Castelló de la Plana i Alacant per mostrar el seu suport a la vaga indefinida de docents de les Illes Balears i rebutjar les polítiques dels governs de José Ramón Bauzá i Alberto Fabra contra la presència del català a l'escola.

La Comissió de suport a la vaga indefinida constituïda per sindicats i entitats a principis de setembre va fer extensiva la seva condemna a les polítiques contra el català que pateixen tots els territoris de parla catalana. "La persecució i els atacs a la llengua i la cultura catalanes no s'ha produït únicament a les Illes, sinó que s'han repetit arreu dels territoris que comparteixen una mateixa llengua", explica el manifest.

Els organitzadors es va lamentar "l'excessiva presència de policia, en un acte democràtic i pacífic, amb l'assitència de famílies i de nens, com volent criminalitzar l'acte, deixant caure la insinuació que podria ser 'perillós".

Les persones que van acudir a les concentracions van cridar en diverses ocasions "solidaritat amb les Illes Balears" i van demanar, reiteradament, la dimissió del president balear i del seu homòleg valencià per les "retallades" i la seva política "contra la presència del català a l'escola".

Cal remarcar que la consellera d'Educació, María José Català va criticar esl actes de solidaritat que s'estan realitzant al País Valencià amb la vaga de docents a les Illes.