Vaga Indefinida
Campanya de micromecenatge per denunciar un diputat del PP per amenaces

Les persones que vulguin participar en el finançament d’aquesta causa ho poden fer a TotSuma.cat a partir de 5 euros

02/10/2013 Educació

A iniciativa d’un grup de professors de l’IES Joan Ramis de Maó, i amb el suport de l’Assemblea de Docents de Balears, s’ha posat en marxa una campanya pública de recaptació de fons per fer front a les despeses d’una denúncia contra el diputat del PP al Parlament de les Illes Balears Antoni Camps Casasnovas, per un presumpte delicte contra l’exercici del dret de vaga, coaccions i amenaces.

La denúncia es formalitzarà avui al Jutjat de Primera Instància núm. 3 de Maó. La representació dels denunciants ha estat assumida per l’advocada maonesa Cristina Gómez Estévez.

La campanya de micromecenatge es duu a terme a través de la plataforma www.totsuma.cat, que ha posat els seus serveis a favor dels docents en lluita de Balears. Les persones que vulguin participar en el finançament d’aquesta causa ho poden fer directament a través d’aquesta web, amb una aportació a partir de 5€.

El col·lectiu impulsor de la campanya es dóna 25 dies per recaptar els 3500€ necessaris per afrontar el judici. En el cas que se superi la quantia prevista, el sobrant de les donacions es destinarà íntegrament a la caixa de resistència de la vaga indefinida de docents.

Aquesta denúncia s’origina en la carta publicada pel diputat A. Camps a diversos mitjans de comunicació de les Balears el dia abans de l’inici de la vaga d’educació. En aquell escrit, a més de difamar la professió docent i proferir insults i desqualificacions contra tot el col·lectiu del professorat, com sol fer habitualment als seus escrits, amenaçava amb “conèixer amb noms i llinatges” els qui participessin en la vaga, cosa que, segons nombrosos juristes, pot constituir un delicte. Amb posterioritat a la publicació d’aquella carta, el diputat del PP s’ha reafirmat en la seva posició.