Vaga indefinida
El "Sí" a la Vaga Indefinida a l'ensenyament de les Illes assoleix el 95% dels vots

L'Assemblea de Docents convocarà la vaga indefinida a partir del 16 de setembre, per qüestions de terminis, però farà una crida a la participació a la vaga ja convocada per dia 13 de setembre per l'STEi i CCOO.

04/09/2013 Educació

Amb 861 vots afirmatius davant els 31 vots negatius dels 903 vots emesos,  la proposta de vaga indefinida a l'ensenyament a les Illes ha estat aprovada majoritàriament pels docents. Aquests resultats donen legitimitat a la convocatòria de vaga indefinida que s'ha vingut proposant des de l'Assemblea de Docents, doncs ha estat aprovada oficialment per una assemblea de treballadors i treballadores. Els vots en blanc han estat 10 i els nuls, un.

La següent passa serà la convocatòria oficial de la vaga, cosa que es preveu fer demà al matí. Per motius de terminis, que ja es van preveure i aprovar a la passada assemblea de Porreres de 30 d'agost, l'Assemblea de Docents convocarà la vaga indefinida a partir del 16 de setembre, però farà una crida a la participació a la vaga ja convocada per dia 13 de setembre per l'STEi i CCOO.

 

Assemblea a les quatre illes

Tal i com estava previst, a partir de les 18:30 hores ha començat aquesta assemblea a la que estaven convocats tots els treballadors i treballadores docents no universitaris de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats que ha tengut lloc a les 4 illes als següents indrets: Mallorca: IES Marratxí, C/ de L'Arbre de la Ciència, 1. Marratxí; Menorca: Local Sindical, Plaça Miranda s/n (edifici del SOIB). Maó; Eivissa: IES Algarb. Carretera de l'aeroport km 3, Can Raspalls. Sant Jordi de ses Salines i Formentera: IES Marc Ferrer. Avinguda 8 d'agost, 90. Sant Francesc.

Com estava anunciat, l'únic punt de l'assemblea era la votació de la proposta de començar una vaga indefinida a començament de curs, per tant només es podia respondre amb un si o un no. A més, la votació, seguint el que marca la legislació, ha estat secreta en una urna.

L'Assemblea de docents ha valorat que la alta participació tant en la recollida de signatures -s'han recollit més de 5000 signatures- com a les assemblees són una prova de la força i de la representativitat de l'Assemblea de Docents. Per això critica de nou l'actitud de la consellera Joana Maria Camps i del seu equip que ni tan sols s'ha dignat a respondre les nostres sol·licituds per escrit de reunió