EUA
Una dona condemnada a 10 dies de presó per fer topless als EUA

Una dona defensora del dret de les dones a fer 'topless' ha passat deu dies a la presó als Estats Units per no pagar la multa que li va imposar per prendre el sol sense la part superior del biquini.

16/08/2013 Gènere

La dona, Phoenix Feeley, resident a Nova York des fa 33 anys, va ser condemnada a 16 dies de presó a l'Estat de Nova Jersey per no pagar la multa de 816 dòlars que li van imposar per prendre el sol a 'topless' en una platja a 2008, i va ser alliberada ahir. Va decidir esgotar totes els recursos legals, i es va lliurar a les autoritats el passat 5 d'agost, adduint que no pensava pagar una multa "per un acte que és legal per a un home però il·legal per a una dona". Finalment va emprendre una vaga de fam que va inciar el passat dissabte per protestar per la seva situació a la presó.

Als Estats Units, el topless depèn de les normativa de cada estat, tres dels quals el prohibeixen explícitament (Utah, Indiana i Tennessee) i altres catorze tenen normes ambigües que limiten el lliure exercici del  topless.