Drets dels animals
Iniciativa Animalista denuncia la intrumentalització de la Cadena Humana per part de penyes taurines

La organització animalista ha mostrat el seu malestar per la realització d'unes samarretes i l'intent d'instrumentalització d'aquest esdeveniment per part d'algunes penyes taurines de les Terres de l'Ebre.

09/07/2013 Drets i Llibertats

A través d'un comunicat, la Plataforma Iniciativa Animalista ha volgut mostrar el seu desacord amb la iniciativa que han tingut algunes penyes taurines de Terres de l'Ebre amb motiu de la cadena humana que recorrerà el país a favor de la independència el proper 11 de Setembre, la iniciativa tracta en la realització d'unes samarretes promocionals d'aquesta pràctica. Segons la organització animalista les penyes taurines intenten utilitzar "aquest gran moviment a favor de la tortura taurina", i també denuncien que "Iniciativa Animalista rebutja aquestes maniobres d'apropiació, altre moviment desesperat del negoci taurí i les organitzacions que li donen suport davant el progrés social que ha portat a l'abolició de la tortura i matança a les places de bous del Principat".

A continuació reproduïm el comunicat realitzat per Iniciativa Animalista.

 

Per una via catalana per a tots els éssers vius.

El proper 11 de Setembre, després de la marxa cap a la independència i la gran manifestació de l'any passat, el poble català tornarà a mostrar la seua voluntat d'assolir la llibertat a través de la Via Catalana, la cadena humana que recorrerà el país i esborrarà les fronteres artificials amb el que l’han volgut trencar.

Iniciativa Animalista és part integrant de la realitat unitària que defensa el dret del poble català a la independència per mitjans democràtics. Formem part de l'organització de la cadena que unirà el País Valencià i el Principat, i també estarem
presents a tot el recorregut entre El Pertús i Alcanar.

Segons algunes notícies, des de l'ANC de Deltebre s'ha volgut instrumentalitzar aquest gran moviment a favor de la tortura taurina, amb la comercialització d'una samarreta amb una estelada i un bou, com sempre, em posició tensa i en previsió de perill. És la imatge de bou que els agrada, sempre abans de patir les tortures amb les que els castiguen a places i carrers. També pretenen aprofitar la mobilització per la diada per a vendre aquesta samarreta.

Iniciativa Animalista rebutja aquestes maniobres d'apropiació, altre moviment desesperat del negoci taurí i les organitzacions que li donen suport davant el progrés social que ha portat a l'abolició de la tortura i matança a les places de bous del Principat, i que també rebutja la barbàrie dels linxaments als bous al carrer i els correbous. Altre moviment que, com sempre, exclou tota la gent de les Terres de l’Ebre a qui, realment, li agraden els bous vius, lliures i lluny de qualsevol patiment.

També volem reiterar el nostre suport a la Via Catalana. Si voleu i podeu comprar una samarreta, us convidem a portar la samarreta groga d'un metre més a prop de la llibertat, amb un crit de justícia que no fomenta la tortura i el patiment d'altres i que, a més, és la bona.

També volem convocar la gent animalista de les Terres de l'Ebre i de tots els Països Catalans a inscriure's a la cadena, a participar amb símbols de suport als bous esclavitzats i torturats i a fer unió amb els animalistes del País Valencià, que rebutgem aquestes formes de linxament que, sota l'excusa de la tradició, s'imposen als carrers des del País Valencià fins a les ribes de l’Ebre.

Anem a esborrar qualsevol frontera a la solidaritat amb els drets dels altres animals que el negoci taurí mai troba, sempre protegit per les lleis estatals i subvencionat amb els diners públics que tanta falta fan a la nostra gent i a la cultura de veritat. Per uns Països Catalans lliures, també, de tortura taurina.