Solidaritat
Presentació de la campanya “3 del Vendrell, Absolució”

El proper divendres 21 de juny a la Plaça Vella a les 19.30h

18/06/2013 Drets i Llibertats
Concentració a la ciutat de la Justícia Concentració a la ciutat de la Justícia | Autor: Llibertat.cat

El proper divendres es presentarà al Vendrell, la campanya per exigir l’absolució d’en Pere, en David i en Jaume. Tots ells veïns de la població encausats per haver participar a la vaga general dle 29M sota una petició fiscal per cada un d’ells fins a 6 anys i mig de presó i més de 8.700 euros en concepte de multa.

El 29 de març de 2012, en Pere, en David i en Jaume, tres veïns del Vendrell van anar a Barcelona a participar de la manifestació convocada en el marc de la Vaga General. Aquella jornada de lluita, contra la reforma laboral, contra les retallades, i en defensa dels drets socials, va esdevenir una cacera de bruixes per part del que era aleshores el Conseller del Departament d’Interior, Felip Puig, amb el seu anhel de reprimir i silenciar aquelles veus que assenyalaven els culpables de la crisi, essent finalment 105 persones detingudes a Catalunya, i decretant-ne la presó provisional per a 5 d’aquestes.

Ja fa més d’un any de la detenció d’en Pere, en David i en Jaume, i fa més d’un any que a ells també els demanaven presó provisional, però finalment els van deixar en llibertat amb càrrecs. Molta gent del poble, i de la comarca, pensa que tot va quedar en aquells tres dies que van passar detinguts a Barcelona, i que a hores d’ara ja està solucionat, sense majors conseqüències per a ells.

El cert, però, és que un any i dos mesos després de la seva detenció, el procés no tant sols no ha acabat, si no que el Ministeri Fiscal, l’Ajuntament de Barcelona, i la Generalitat de Catalunya, actuant totes com acusació.