Dies que prometen sacsejar el món. Tot el suport amb les companyes de Les Corts
11/06/2013 Carles Benítez

Aquest divendres comença el judici a les companyes de Les Corts per haver participat activament a la Vaga General del 29M de 2012. La fiscalia demana entre 5 i 7 anys de presó. Aquestes són algunes de les peticions que s'han concretat, juntament amb els companys de El Clot, entre les més de 100 detencions que van haver-hi en motiu d'aquella jornada de lluita de la classe treballadora.

No ens ha de sorprendre que en la mesura que el procés de reformulació capitalista avança a la zona europea i espanyola, la repressió recaigui damunt aquells sectors que no volem combregar amb rodes de molí. De fet, la lluita revolucionària per la Independència als Països Catalans no és res més ni res menys que la forma que pren a casa nostra la lluita contra les imposicions de la troika i l'augment de l'explotació damunt les espatlles de les classes populars.

I és en aquest context que cal encabir l'increment de lluites populars viscudes els darrers anys. El nostre poble és viu perquè resisteix. El nostre poble encara resisteix perquè en el passat ha lluitat. I hem aconseguit avenços imortants. L'independentisme, així com la reclamació d'una economia al servei de les persones, ja no és cosa d'uns pocs, al contrari és una reclamació que pugna per ser hegemònica actualment. I, tanmateix, l'hegemonia no està assegurada ni el combat el podem donar per guanyat. Aquest enfrontament està present en tots els àmbits -polític, social, institucional, cultural, econòmic, etc.- i ens enfrontem en molts aspectes al bloc històric dominant (els autonomistes, reformistes, conservadors que van plegar-se, al costat de la burgesia, als pactes del silenci i de la Moncloa en la 2a Restauració borbònica).

Així doncs, el nostre repte actual és tan important com quan part d'una generació de gent normal, però compromesa, va decidir no doblegar-se a la Transició postfranquista. I el nostre repte és aconseguir que totes les lluites actuals persegueixin el doble objectiu d'avançar en la superació del capitalisme en una marc de sobirania realment popular. Ho podem dir de moltes maneres: sobirania econòmica i política o Independència i Socialisme. També és imprescindible que desemmascarem els pseudoindependentistes oportunistes i aquells autonomistes recuinats que defensen mantenir els elements del sistema bàsicament com estan.

Actualment, a les mans del poble treballador català està fer realitat la conquesta de la Independència i construir una República catalana basada en el poder del poble. Per a portar a bon port aquest procés és imprescindible reforçar el bloc històric revolucionari d'aquells que volem trencar amb la monarquia espanyola i el sistema capitalista. La Unitat Popular ha de ser el motor del canvi i de la Ruptura Democràtica per la Independència i les classes populars catalanes seran subjectes revolucionaris protagonistes de la conquesta de la República dels Països Catalans.

Des d'aquestes línies considero que cal mostrar el nostre suport amb les companyes de Les Corts que com a independentistes conseqüents van participar a la Vaga General del 29M de 2012. Assistim als actes de suport que s'estan fent i escampem per tots els Països Catalans les mostres de solidaritat amb aquestes companyes. Si més no, aquesta experiència ens mantindrà en tensió militant. Una tensió que, de ben segur, ens farà falta en els dies que prometen sacsejar aquest petit tros de món.

Amb les encausades del #29M reivindico el dret a la discrepància, a la revolta contra les injustícies per una terra totalment lliure. Ens trobem al bosc.