Solidaritat
Vaga de fam de 24 hores en suport als treballadors de COMROC

Diputats de la CUP i EUiA visitaran avui als treballadors en vaga de fam a Badalona des del passat 21 de maig

06/06/2013 Drets i Llibertats
Durant la nit les visites de la Guardia Urbana, Unitat Omega i els Mossos d?Esquadra ha estat una constant Durant la nit les visites de la Guardia Urbana, Unitat Omega i els Mossos d?Esquadra ha estat una constant
tres treballadors en vaga de fam des del passat dimarts 21 de maig. tres treballadors en vaga de fam des del passat dimarts 21 de maig.

Des de la nit de dimarts a les 21h una desena de membres del Comitè de suport amb els treballadors en vaga s’han sumat a aquesta lluita durant 24 hores. Fins a la matinada, diverses unitats dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana, incloent els antiavalots de la Unitat Omega, han passat a supervisar i controlar la persones de l’acampada. Una excessiva dotació de control policial, tenint en compte que aquesta lluita és del tot fonamentada i que rau en un suport jurídic, humà i social unànimes.

Poc abans de les 9 del matí, el gerent de l'empresa COMROC 2006, SL. , Joan Casafont, ha aparegut davant la concentració incriminant als presents, intentant fer-los fotos i cridant els Mossos d'Esquadra perquè identifiqués els solidaris, mentre els acusava falsament de no deixar-lo accedir a l'empresa. L'actuació de l'agent dels Mossos d’Esquadra (TIP 12714) ha estat prepotent, autoritària i centrada únicament a defensar els interessos de l'empresari, obviant la necessària objectivitat i centrant-se únicament en la seva imaginativa versió.

En l'aspecte jurídic, ahir a la tarda es va confirmar que l'empresa ha entrat en concurs de creditors, fet que allargarà la situació d'incompliment de les dues sentències judicials perjudicant els treballadors. Des del Comitè de suport s'estan emprenent accions en diversos sentits per tal d'assolir els objectius dels quatre treballadors en lluita.

Referent a l’estat de salut dels vaguistes, ahir i avui s'han fet les revisions completes, el resultat del control de constants és òptim, han perdut una mitjana de 5kg, tot i seguir un control exhaustiu de balanç de líquids. Cal destacar una afectació important del seu estat d'ànim. En aquest sentit, els metges i infermeres recomanen augmentar activitats de suport i acompanyament per fer més amena lluita dels treballadors.

Diputats de la CUP i EUiA visitaran avui als treballadors en vaga de fam

Avui a les 18:30h està confirmada la presència de diversos diputats al Parlament  de la CUP i EUiA a Badalona, per mostrar el seu suport als 4 treballadors de l'empresa COMROC 2006 SL, que estan en vaga de fam des de fa 16 dies.

El passat 21 de maig van decidir emprendre aquesta mesura de lluita extrema per tal de reivindicar que l'empresa els pagui el sou de gairebé un any i les indemnitzacions per contractació fraudulenta durant 6 anys, tal com reconeixen dues sentències judicials a favor dels treballadors.