Llibres
"Canviar la realitat", nou títol d’Edicions del 1979
17/06/2013 Cultura
Presentació a Mollet de "Canviar la realitat", un treball sobre els Grups de Defensa de la Llengua Presentació a Mollet de "Canviar la realitat", un treball sobre els Grups de Defensa de la Llengua

Aquest mes de juny ha aparegut el quart títolde l’editorial Edicions del 1979. Es tracta de Canviar la realitat. Els Grups de Defensa de la Llengua i l’aplicació de la teoria sociolingüística a l’activisme lingüístic, escrit per la filòloga Anna Poquet Botey.

Al llarg de 188 pàgines, el llibre explica com com els Grups de Defensa de la Llengua (GDL) van aplicar a l’activisme lingüístic les teories i conceptes desenvolupats o creats pel conegut sociolingüista valencià Lluís Vicent Aracil. S’hi analitzen i comparen diversos textos produïts per aquest autor amb els que van produir els GDL, així com amb les declaracions, fetes en exclusiva, per testimonis i protagonistes d’aquella. 

Segons l’aiutora “la relació dels GDL i la sociolingüística crítica amb les teories aracilianes constitueix un exemple molt clar d’aprofitament i aplicació d’un corpus teòric a l’objectiu de capgirar la subordinació lingüística d’una nació sense Estat, unint pensament i acció, sociolingüística araciliana i voluntat de mobilització.”

Edicions del 1979 havia pùblicat fins ara Terra Lliure. Punt de partida (1979-1995), Classe obrera, salariat, lluites de classe i Rotxec. Segons fonts de l’editorial, després del nou títol ja es treballa en altres projectes, com ara la traducció del llibre de Michael A. Lebowitz, The socialist altenative.