S'ha acabat! La UE ha anat massa lluny
30/05/2013 Jordi Navarro
Jordi Navarro, geògraf i regidor a Girona per la CUP Jordi Navarro, geògraf i regidor a Girona per la CUP

S'ha acabat! Aquest cop s'ha anat massa lluny. La Troica ha creuat una línia vermella que no es pot traspassar. No sense tenir conseqüències. Pujar l'IVA reduït a un percentatge superior en productes de primera necessitat com el pa, la llet, els ous o la carn és anar massa lluny. Els criminals de la Troica juguen amb la ciutadania i fan experiments per copsar sobre el terreny la capacitat de resistència de la ciutadania i el límit de l'esclat social. Van fent i van fent, i tinc la teoria ( sense cap base científica, dit sigui de passada) que continuaran fent experiments fins deixar-nos sense capacitat de resposta, com ha passat a Grècia, com ha passat a Portugal. 

Un dels experiments més sonats va ser el de Xipre, jugant a plena llum del dia amb la ciutadania, burlant-se i rient-se dels milers de persones que amb el seu treball i la seva suor van acumular uns estalvis en uns bancs en els quals van confiar. Uns bancs que han enganyat al poble  i que s'han enriquit a costa de la suor i l'esforç de gent de bona fe que se'ls va creure. Tot plegat va ser un episodi llastimós. I les conseqüències duren i perduren. 

La meva paciència s'ha acabat. Jo no estic disposat a veure com uns criminals amb corbata roben el futur dels meus fills i de les noves generacions. Em nego a acceptar que aquesta gentussa violenta es continuï rient de mi i de la meva generació, dels meus pares i de la gent gran, dels aturats i aturades, dels joves, dels infants, de les persones amb discapacitats, dels treballadors i treballadores desposseïts de drets i aviat de dignitat, dels pensionistes. 

No ho accepto, per dignitat i per vergonya. No vull que el dia de demà es recordi l'inici del segle XXI com un temps en què la gent vam callar i vam baixar el cap. Els nostres avis van lluitar i van morir a la Guerra Civil i a la Segona Guerra Mundial europea lluitant contra el feixisme i el nazisme. Van donar la seva vida i van escriure una pàgina de la història de  la humanitat, una pàgina de dignitat. Nosaltres no podem fer menys que lluitar amb totes les nostres forces. 

Avui és el moment de dir prou. La doctrina de xoc desfermada que s'està aplicant al sud d' Europa està arribant a tals cotes de crueltat que ja no hi ha marxa enrrere, o l'aturem o aturem als nostres enemics, que son les classes dominants. No podem acceptar de cap de les maneres que productes bàsics com la llet, el pa i d'altres aliments vegin el seu preu augmentat un 21%. Igual que no podem acceptar una nova reforma laboral que ens arruïni encara més. M'hi nego rotundament i estic disposat a lluitar per impedir-ho, amb totes les meves forces i pels mitjans que sigui. 

El que ha passat a Grècia ens pot passar a nosaltres i si no reaccionem ràpidament ja no hi serem a temps, serem derrotats i la burgesia haurà guanyat el combat de classes.  Ja no hi ha marxa enrrere, no hi ha temps per perdre en els clàssics sectarismes mahares ni en les ridícules i patètiques baralles dels grupusclets esquerranistes. 

Avui les coses son massa agres com per perdre el temps amb tonteries. Les receptes criminals dissenyades en laboratoris neoliberals i propagades políticament als anys 70 del segle XX per Reegan i Tatcher han renascut a Europa de la ma de la Troica i això està desballestant el coixí social feble i tímic que hi havia a Europa, deixant-nos desemparats davant dels mercats i les elits empresarials i polítiques. I aquest escenari requereix de respostes a l'alçada, no de criaturades ineficients. Ha arribat el moment d'entroncar-nos amb el llegat del nostre poble, de recollir l'herència dels grans líders comunistes i llibertaris del  primer terç del segle XX i de fer evolucionar el nostre moviment fins a convertir-lo en en una arma capaç de fer retrocedir la Troica. 

Ara és moment d'articular respostes polítiques i respostes contundents en d'altres fronts i plantar cara a l'enemic. És moment de posar la por al cos a la patronal i a la banca, a les classes dominants. Quan l'enemic capitalista comenci a tremolar s'ho rumiarà dos cops abans de clavar-nos nous pals. Cal que els criminals de la Troica tastin la seva pròpia medecina i cal fer-ho ràpid.