REPRESSIÓ
Les activitats del CNI

Poques setmanes després que es conegués el projecte “Horizonte después” dotat amb 10 milions d'euros el CNI (Centro Nacional de Inteligencia) demana l'expulsió de Noureddine Ziani, vinculat a la Fundació Nous Catalans

11/05/2013 Drets i Llibertats

A inicis del passat mes d'abril la revista 'Interviú' va publicar un article on s'assegurava que la Intel·ligència espanyola hauria preparat un pla recollit en un document de cinc-centes pàgines amb els passos a seguir per aturar el procés d'independència a Catalunya. L'estratègia, dotada amb 10 milions d'euros proposava, segons la revista, una ofensiva mediàtica i de contrainformació sota el títol 'Horizonte después'.

El reportatge indicava que el document va ser encarregat "a un coronel de la guàrdia civil adscrit al servei destinat a Barcelona" i incloïa operacions per finançar i potenciar la presència de tertulians i periodistes en mitjans de comunicació catalans que defensessin l'unionisme i la conveniència de mantenir Catalunya dins l'Estat espanyol. Una altra de les missions contingudes en el document era la de pagar diners a mitjans de comunicació espanyolistes que es publiquen a Catalunya.

Els nous agents del CNI a Catalunya (molts provinents d'Euskadi) s'allotgen provisionalment a la residència d'oficials de Barcelona, a l'avinguda Diagonal 666, on realitzen tasques de suport, logística i obtenció d'informació de tot tipus. Cal recordar que el 9 de setembre de 1988 aquesta residència d'oficials va ser objecte d'una acció frustrada per part de l'organització armada Terra Lliure.

El cas de Noureddine Ziani

Aquest mes de maig, l'objectiu del CNI ha estat la immigració que suposadament dóna suport a la causa sobiranista catalana. Els serveis d'intel·ligència espanyols han ordenat l'expulsió de Noureddine Ziani, director de l'Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans, acusat de ser agent secret marroquí i fomentar el salafisme i el radicalisme islàmic a Espanya.

El passat divendres 3 de maig Noureddine Ziani va ser convocat a comissaria, on va ser detingut i interrogat per dos agents de la policia espanyola i dos del CNI. Durant la detenció, li van preguntar per la seva col·laboració amb associacions que defensen la independència de Catalunya. Algunes hores més tard el van deixar anar amb una resolució d'expulsió, sense procés judicial. Avui dissabte s'acaba el termini per a la presentació d'al·legacions, que, si són desestimades, poden implicar l'expulsió immediata de Ziani i la prohibició d'entrar a l'espai Schengen en cinc anys.