Gènere
L'Assemblea Triangle Rosa protesta contra l’homofòbia davant del consolat francès a Barcelona

La protesta arriba dos dies abans que s’oficiï el primer matrimoni entre dos homes, previst dimecres a Montpeller, i tot just 24 hores després que la darrera gran manifestació homòfoba a París acabés, de nou, amb disturbis.

28/05/2013 Gènere

Ahir a la tarda, membres de l'Assemblea Gai "Triangle Rosa" es van concentrar davant del consulat francès a Barcelona. Just davant d’un vehicle del cos consular van  estar repartint fulls volants als vianants. Després de llegir el manifest, van voler pujar fins a la quarta planta de l’edifici per lliurar-lo al cònsol, però el conserge els va fer romandre a l’entrada i es va encarregar de recollir ell la missiva. “Expressar, dissentir, manifestar-se en contra d’accions governamentals són accions pròpies d’una ‘democràcia’”, declara aquest text, “però incitar a la violència respon a actituds feixistes”, afegeix, segons informa el setmanari La Directa.

La protesta arriba dos dies abans que s’oficiï el primer matrimoni entre dos homes, previst dimecres a Montpeller, i tot just 24 hores després que la darrera gran manifestació homòfoba a París acabés, de nou, amb disturbis. Unes 35 persones han estat ferides i uns 350 ultradretans han estat detinguts en els darrers desordres per la policia francesa, segons el diari Libération.

Entre els ultres hi ha militants del Grup Union Défense i del Bloc Identitaire (BI). Aquests darrers, que diumenge van ocupar la seu del Partit Socialista francès, són un dels referents més clars de les Joventuts Identitàries de Plataforma per Catalunya, que n’han copiat alguns vídeos i han assistit a actes del BI a França, i pels impulsors del Casal Tramuntana. El seu líder, el regidor de Plataforma a l’Hospitalet Alberto Sánchez, va replicar diumenge piulades a Twitter del BI amb fotos de l’ocupació de la seu del Partit Socialista.

Triangle Rosa

Triangle Rosa es distancia d’aquesta forma d’entitats com el Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) o el Casal Lambda: “En el seu moment va tenir un paper, però ara està institucionalitzat”, ha considerat un altre membre del col·lectiu, en Ferran. Els militants de Triangle Rosa se senten més propers a col·lectius com l’Assemblea Transfeminista o el Brot Bord. Però, mentre la primera se centre en les lluites queer, ells es concentren en les mariques, han explicat. I, mentre entenen que els segons són més propers a tendències comunistes i amb presència al món rural, Triangle Rosa reivindica idees llibertàries i és un moviment més urbà. “També hi ha una diferència d’edat”, ha afegit en Ferran.

Actualment  es troben cada divendres a les vuit a l’Assemblea Triangle Rosa, que sol tenir lloc a l’Ateneu Layret del barri barceloní de Sant Antoni. Durant unes setmanes, però, s’aplegaran al CSO Can Piki Pugui per donar suport a aquest centre, amenaçat de desallotjament.