ANTIMILITARISME
L’AMPA de l’Escola Els Xiprers en contra de les maniobres militars

L'associació mostra la seva preocupació per les accions de l'exèrcit espanyol a l’interior del parc natural

30/05/2013 Drets i Llibertats
Escola Els Xiprers L'AMPA de l'escola els Xiprers ha emès un comunicat en contra de les maniobres militars a Collserola

Coincidint amb l'emissió de noves imatges de soldats de l'exèrcit espanyol fent maniobres a Collserola, l'AMPA de l'Escola els Xiprers ha emès un comunicat  amb el títol “Collserola, zona desmilitaritzada”, on denuncia que s'han realitzat exercicis militars de grups fortament armats, als voltants del centre i en horari escolar i que “la situació és molt alarmant” perquè el pati de l’escola “està separat de l’exterior per una senzilla malla de filferro. En cas d’un accident fortuït, els infants estan en perill”.

Pares i mares de l'Escola Els Xiprers, demanen a les administracions un posicionament públic per saber si aquestes accions són "d'interès públic, estan autoritzades, gaudeixen d’un nivell acceptable de seguretat per a la ciutadania i són compatibles amb els objectius de conservació del Parc de Collserola".

En cas que les maniobres tinguin el consentiment de les administracions, les famílies demanen que s’activin fórmules d’avís a la població perquè el ciutadà actuï en conseqüència per garantir la seva pròpia seguretat. Des de l’escola, “algunes famílies preferirem no portar els infants a classe durant els dies de maniobra”, asseguren. Finalment els pares i mares demanen “una resposta urgent dels organismes públics en un moment en què han vist la seguretat ciutadana en perill”.