L'Ajuntament de Manresa va aprovar per unanimitat una moció de la CUP, en el ple de dijous, en la qual reconeix l'ateneu popular La Sèquia com un espai beneficiós per a la ciutat i es posiciona a favor d'una solució dialogada a l'ocupació de l'antic col·legi de les monges josefines i "a favor d'utilitzar les vies de mediació i evitar així un desenllaç conflictiu", segons informa Regió7.
La moció aprovada considera l'ateneu -al qual s'hi accedeix pel carrer d'Amigant- un espai "necessari" per al teixit social de Manresa i en particular per als veïns i veïnes del Barri Antic. D'aquesta manera, tots els grups polítics reconeixen que les activitats que s'hi fan contribueixen al benestar, a la dinamització cultural i a la inclusió social de les persones de la ciutat i que en aquest espai es promouen "valors de respecte per les persones i l'entorn, i actua en benefici públic".
Va ser un col·legi de monges, després una residència d'avis i, posteriorment, un espai buit durant més de vuit anys. Fa un any i mig va ser ocupat i vuit entitats han dinamitzat l'espai fins a convertir-lo en el punt amb més activitat social del Barri Antic, un fet sense precedents a la ciutat.
Actualment, a l'ateneu s'hi troba la seu de vuit iniciatives molt diferents que tenen com a punt en comú proposar alternatives al sistema capitalista. Són la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC Bages); la cooperativa de consum responsable i de proximitat La Guixa; A bona hora, ecoxarxa del Bages de moneda social; Manrússia Van del Pal, colla bastonera autogestionada; Alternativa Cultural, grup de cultura popular; el col·lectiu feminista Acció Lila; l'assemblea de joves de l'esquerra independentista Arran i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC Manresa). També s'hi pot trobar una biblioteca, una ludoteca i un rocòdrom. S'hi fan xerrades, tallers i tota mena d'actes culturals.
Fent ús del reglament de participació ciutadana, Núria Canal va defensar la feina feta al nou ateneu i que això suposa que "Manresa necessita avançar amb la llei o contra ella". Canal va descriure l'espai ocupat com "un motor de canvi social". L'edifici ocupat és propietat de l'Instituto de Religiosas Hijas de San José de Madrid i fa 8 anys que roman buit. Els col·lectius que l'ocupen han denunciat que en aquest temps el seu deteriorament s'ha accelerat i defensen que, des que en fan ús, han estat reformant, renovant i mantenint l'edifici.