Alliberament sexual
17 de maig: Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia

Col·lectius d'arreu del país han organitzat diferents actes durant aquests dies per tal de commemorar la diada, reivindicar els drets del col·lectiu i denunciar els casos de discriminació que avui dia encara pateixen moltes persones degut a la seva condició sexual

16/05/2013 Gènere

El 17 de maig es commemorarà el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia, que cada any recorda la decisió que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va prendre el 17 de maig de 1990, de treure l'homosexualitat de la llista de malalties i alhora reivindicar el mateix per a la transsexualitat (avui dia encara considerada acadèmicament una malaltia).

Cal recordar que a 5 països del món continua vigent la pena de mort contra l'homosexualitat i a desenes d'estats més segueixen imposant-se penes de presó a lesbianes, gais i transsexuals pel sol fet de ser-ho. Diversos casos recents demostra l'expressió de l'homofòbia arreu del món i el silenci còmplice de l'impunitat amb que es tracten aquests fets.

Actes: (vuere també l'agenda)

Dimecres 15 de maig

Tarragona: 20.00h. al Casal Sageta de Foc. Taller "Qüestionem la cultura de la monogàmia" a càrrec de Brot Bord. Organitza: H2O i Brot Bord


divendres 17 de maig

Barcelona: 19.30h a la Plaça de Sant Jaume. Concentració sota el lema "Volem una llei contra l'homofòbia i la transfòbia". Organitza: Comissió Unitària 28 de juny de Barcelona

 

Girona: 18.00h. a la Sala Dilmé de l'Ajuntament de Girona (Plaça del Vi)Roda de premsa i Declaració Institucional de l'Alcalde de Girona, Sr. Carles Puigdemont, amb motiu de l'aprovació del Reglament i posada en funcionament del Consell Municipal Lesbià, Gai, Bisexual i Transsexual de Girona.

Girona: 19.00h. al Cafè-Lllibreria Context (Carrer Pou Rodó, 21). Presentació del llibre "Això no és africà", a càrrec del seu autor Marc Serena. Tot seguit hi haurà un refrigeri de celebració del Dia Internacional contra l'Homofòbia.

Organitza: Comissió Unitària 28 de Juny de Girona

 

Reus: 19h a la Plaça del Mercadal. Concentració i lectura del manifest del 17 de maig sota el lema "Per un país lliure d'homofòbia" amb l'actor Manuel Barroso.

Reus: 24h. a la Taverna Despertaferro. Festa contra l'homofòbia i la transfòbia amb DJ Lupe (Funky, Soul, Disco, Hits, Rumba, Ska, Mambo...)

Organitza: Col.lectiu H2O i Brot Bord


dissabte 18 de maig

Arboç del Penedès: 17h al Pati del Teatre El Centre. Xerrada "La lluita antipatriarcal contra l'homofòbia i la transfòbia" a càrrec de Bort Bord. Organitza: Ateneu Arbocenc


Diumenge 26 de maig

Tarragona: 18.00h. Ateneu Llibertari Alomà. Cinefòrum "80 egunean" (en 80 dies). Organitza: Ateneu Llibertari Alomà.