Homenatge
Un seguit d'actes recordaran Guillem Agulló a Burjassot

Des de la Comissió s'han organitzat unes jornades antifeixistes que són el tret de partida per celebrar actes en memòria del Guillem durant tot l'any

09/04/2013 Drets i Llibertats

Des de la Comissió 20 anys sense Guillem, format per Arran, Ca Bassot i el Centre Social "Terra" han organitzat unes jornades antifeixistes pel 20é aniversari de l'assassinat del jove maulet, Guillem Agulló a Montanejos (Alt Millars) el 1993.

Des de la comissió es vol fer partícip a diversos col·lectius, organitzacions, entitats, centres socials, etc., ja que segons els organitzadors dels actes "han mantingut viva la flama i la memòria de Guillem Agulló, organitzant i participant als actes de record i denúncia, estenent a tot arreu el seu nom, lluitant contra el feixisme que el va matar i que avui continua sent un perill social consentit i amagat per institucions i aparells de l'estat...".

Com moltes sabreu, des de la Comissió, junt a l'organització Arran (hereva de Maulets, d'on era membre Guillem Agulló), el Centre Social Terra i Ca Bassot, fa mesos que estan preparant unes activitats que al llarg d'aquest any es celebraran per commemorar aquest trist aniversari. El punt d'inici d'aquestes, però, seran les jornades que s'han organitzat durant el mes d'abril i que tindran com a gran acte central la convocatòria a Burjassot (l'Horta) el proper dia 13 d'abril.

A continuació, es detallen el conjunt de les convocatòries:

Dimarts 9 d'Abril 19h

"El genocidi franquista a València", amb passe de vídeo del documental + debat amb Empar Salvador, presidenta del Fòrum per la memòria del País València, al Centre Social Terra, c\Baró de San Petrillo, 9 (Benimaclet, València).

Dijous 11 d'Abril 19h

Concentració-homenatge a Guillem, pl. Ajuntament (Burjassot).

Divendres 12 d'Abril 19h

Xerrada : "La repressió als antifeixistes", a càrrec d'Alfon (jove empresonat durant la darrera vaga general a Madrid) i la Plataforma Solidaria Antirepresiva. Organitza: Coordinadora obrera Sindical. Casal Obrer i Popular Francesc Santacatalina c. Salvador Ferrandis Luna, 42 (l'Olivereta, València). 

Dissabte 13 d'abril. Burjassot. Plaça de l'Ajuntament

19h. Manifestació Nacional “Guillem, 20 anys no ens han fet oblidar-te. La lluita continua!”, organitzada per Arran.

20h. Acte d'homenatge. Organitzat per la Comissió 20 anys sense Guillem

21h. Sopar Popular (cal apuntar-se al Terra, Bassot o a comissio20anyssenseguillem@gmail.com) . 5€

22h. Concert (gratuït):

FELIU VENTURA

OBRINT PAS (acústic)

ATZEMBLA 

Dijous 18 d'Abril 19h

Xerrada: "Agressions feixistes al País Valencià. El cas de Guillem", a càrrec de Vicent Marques (historiador i militant d'Endavant) i Natxo Calatayud (ex-militant de Maulets i membre de la comissió). Ateneu de Montcada (Avgda. Germanies, 21. Montcada).

Des de la comissió s'anima a participar amb l'adhesió personal o col·lectives, es poden realitzar enviant un correu a comissio20anyssenseguillem@gmail.com. Aquestes adhesions es faran públiques durant els actes d'aquestes setmanes.

El record de Guillem arreu dels Països Catalans

Col·lectius i organitzacions també s'han mobilitzat arreu del territori per recordar i homenatjar a Guillem Agulló. El proper dijous 11 d'abril desenes de municipis es concentraran per recordar els fets de l'11 d'abril de 1993, 20 anys després de l'assassinat del jove maulet. Per altra banda, també s'han organitzat diversos actes i jornades antifeixistes que es duran a terme al llarg d'aquest mes d'abril. Podeu consultar totes les convocatòries a l'agenda de Llibertat.cat.