Cultura
Un documental recuperarà el llegat vital de Montserrat Roig

Montserrat Roig: Calidoscopi Violeta abordarà els diferents vessants professionals de Roig: la periodista, l’escriptora, la militant política i feminista

24/03/2013 Cultura

Montserrat Roig: Calidoscopi Violeta és el nom d'un documental impulsat per la productora Contrafilms i dedicat a recuperar el llegat literari, periodístic, militant i vital de l'escriptora Montserrat Roig i per contribuir a preservar la memòria històrica de la seva figura.

Per fer possible aquest retrat, Contrafilms ha obert una pàgina al portal de micromecenatge Verkami a través del qual vol aconseguir 15.000 euros per finançar el projecte coincidint amb el 20è aniversari de la mort de Roig.

Montserrat Roig: Calidoscopi Violeta és un retrat que descobreix l’esfera més íntima de l’escriptora, vertebrat, sobretot, a través dels personatges femenins de la seva obra literària i de les persones que la varen conèixer. Així, el documental desgrana i aprofundeix en les seves diverses facetes personals i professionals.

El documental abordarà els diferents vessants professionals: la periodista, l’escriptora, la militant política i feminista. També les de dona, parella, mare i amiga, de manera que aprofundirà en les diferents cares d’una persona que va viure intensa i activament el fet de ser dona en el marc d’un període històric: la transició democràtica, el sorgiment del feminisme al país, i la generació del Maig del 68.