Xenofòbia
SOS Racisme demana un any de presó per a García-Albiol

Pels 15.000 díptics on es relacionaven els gitanos romanesos amb la delinqüència, la brutícia, l'incivisme i la inseguretat

08/03/2013 Drets i Llibertats

SOS Racisme ha demanat un any de presó per l'alcalde de Badalona, Xavier García-Albiol, pels díptics que va repartir l'any 2010 en què criminalitzava els gitanos romanesos. És la mateixa pena que demana la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació.

L'entitat acusa Albiol de voler guanyar vots assumint "l'atac i menyspreu que suposava per la dignitat, honor i la pròpia estima" dels gitanos romanesos algunes afirmacions que sabia que eren falses. Segons SOS Racisme, en els 15.000 díptics es relacionaven directa o indirectament els gitanos romanesos amb la delinqüència, la brutícia, l'incivisme i la inseguretat.

De fet, Albiol va arribar a dir que la situació de Badalona era pitjor que als campaments de gitanos de França perquè "fan la vida impossible als veïns".

Per tot això, SOS Racisme demana un any de presó i 8.100 euros de multa per un delicte d'injúries col·lectives per raó d'ètnia o la mateixa pena per provocació a la discriminació, l'odi o la violència per motiu d'origen. A més, ha demanat que s'aporti al judici l'estadística d'immigrants a Badalona.

L'entitat, que està personada com acusació popular en la causa contra Albiol que l'Audiència de Barcelona va obligar a reobrir després que el jutjat de Badalona l'arxivés inicialment.