CUP
Els membres del Secretariat Nacional sortint passen el relleu de la CUP als seus successors

"Hem comès errors, molts, però ens hem esforçat a buscar solucions organitzatives i polítiques per facilitar una unitat que necessitem per poder articular una alternativa de canvi per als Països Catalans", afirmen en una carta

20/03/2013 Política

"Hem entrat en una etapa d’acceleració dels canvis, i cal que estiguem a l’alçada per forçar que aquests canvis siguin a favor del nostre poble, de les classes treballadores i de la democràcia. Si no som nosaltres, qui? Si no és ara, quan?". 

Aquest és el missatge que el Secretariat Nacional sortint de la CUP ha volgut donar a la militància de l'organització després que diumenge passat s'escollissin els nous membres que formaran part de l'òrgan.

D'aquesta manera, Adam Majó, Albert Botran, Francesc Andeu, Joan Teran, Jordi Salvia, Lluís Sales, Marc Sallas, Òscar Mendoza, Pau Juvillà i Xavier Angelergues han difós una nota [que podeu llegir íntegrament aquí] on fan un repàs al creixement que ha experimentat la CUP al llarg dels últims quatre anys i apunten alguns dels reptes que haurà d'afrontar el nou Secretariat Nacional.

Afavorir el debat i la cohesió internes

Els membres del Secretariat sortint aposten per seguir creixent com a organització estenent "el projecte local, territorial i nacional a tots els racons dels Països Catalans" però subratllen la necessitat de "reforçar la cohesió de la nostra organització a partir del reconeixement de la nostra (necessària) diversitat interna i del debat polític de baix cap a dalt".

Per això, expliquen que el Secretariat Nacional, "com a reflex de la pluralitat interna de l'organització", s'ha d'encarregar de "posar els mitjans necessaris per afavorir el debat i la cohesió internes". "Hem comès errors, molts, però ens hem esforçat a buscar solucions organitzatives i polítiques per facilitar una unitat que necessitem per poder articular una alternativa de canvi per als Països Catalans", manifesten, reconeixent que els nous membres del Secretariat tenen "una gran responsabilitat" a l'hora de "saber llegir aquesta pluralitat interna".

I afegeixen: "Com a organització revolucionària no n’hi ha prou de congratular-nos de la pluralitat interna, sinó que hem d’assumir que aquesta pluralitat només és útil si serveix per a avançar. Pluralitat, sí. Cohesió, també".

De 20 regidors a un centenar

El Secretariat Nacional sortint ha hagut d'afrontar el creixement exponencial de la CUP al llarg dels darrers anys, i ha hagut de gestionar les primeres eleccions autonòmiques de l'organització.

En tres anys i mig, la formació ha passat de la cinquantena d'assemblees locals al centenar actual, dels menys de 500 militants a superar el miler i dels pocs més de 20 i pocs regidors al centenar actual.