Violència policíaca
Salvatjada d'un policia espanyol contra un àrbitre de 17 anys a Burjassot
19/02/2013 Drets i Llibertats
Un arbitre jove de 17 anys va predre la melsa després de l'agressió que va rebre diumenge per part d'un membre de la Policia Nacional espanyola i jugador de futbol, en el transcurs d'un partit  al camp esportiu de Burjassot entre el Mislata U. F. i les Sitges C. F. l.

Ara mateix el jove àrbitre agredit està ingressat a l'hospital Arnau de Vilanova, on l'han operat per extirpar-li la melsa, a causa de les lesions patides. La víctima d'aquesta salvatjada va perdre tres litres de sang. El jove àrbitre valencià, Héctor Giner, a més de pedre la melsa, té una fractura a les costelles i un vessament a l'abdomen.

El policia espanyol agressor, de 27 anys, és un agent del Cuerpo Nacional de Policía destinat a la Unidad de Protección y Seguridad (UPS), segons han confirmat diversos mitjans. El policia va ser detingut hores després, acusat d'un presumpte delicte de lesions. Ahir dilluns va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Paterna.

Per causes que encara no s'han concretat, el policiar va donar una bufetada a la cara a l'àrbitre durant el partit i, quan va caure a terra, li va etzibar "diverses puntades al costat". A causa d'això el partit va quedar suspès.