Alliberament Nacional
El Perelló encén la flama de l'estelada

El Casal del Centre d'Esports acull la primera encesa de l'Ebre

25/02/2013 Política
A causa del mal temps el Casal del Centre d'Esports va acollir la primera encesa de l'Ebre A causa del mal temps el Casal del Centre d'Esports va acollir la primera encesa de l'Ebre

Dissabte passat, el Perelló per la Independència, l'assemblea territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), va organitzar el primer Encén la flama de les Terres de l'Ebre. L'acte, que inicialment estava previst per realitzar-se a la Plaça Jaume II es va traslladar al recinte del Casal del Centre d'Esports degut a les condicions climatològiques.

La iniciativa va sorgir després del primer Encén la fama de Vic; assemblea amb la qui van comptar per l'assessorament per realitzar l'acte, així com amb les territorials de Mont-roig del Camp, Reus i en darrer lloc, Núria a qui recolliren el testimoni de la fama el passat dissabte 2 de febrer.

A les quatre de la tarda, amb la participació d'un bon grapat de voluntaris, es va iniciar la preparació i col·locació de més de 2100 espelmes que formaven l'estelada i el peu amb el text d'Assemblea.cat. Durant la tarda es va anar repartint calmant, xocolata desfeta i cocs entre els assistents, amenitzant el moment esperat de l'encesa. A les set, els Dolçainers i Tabaleters de Foc van fer el toc de l'encesa. Els encarregats d'encendre l'estelada van ser el propis membres de l'Assemblea local, membres d'altres territorials de les Terres de l'Ebre i la pubilla i damisel·les del Perelló. Enmig de l'encesa es van recitar els poemes Ara mateix de Miquel Martí i Pol, i Vosaltres i jo de Salvador Espriu; a càrrec de l'alumne de l'institut Blanca d'Anjou, Bruno Cortines.

En el moment fnal, quan l'estelada estava encesa completament, Josepa Vilurbina i Aida Farnós van realitzar la lectura del manifest; i fnalment es va interpretar el cant del Segadors a càrrec del Cor Jove i es va carregar un pilar d'un grup de castellers de l'Ametlla de Mar. Els aplaudiments i els càntics d'Independència van servir per cloure l'acte. Finalment el públic va poder fotografar- se a peu d'estelada i endur-se de record alguna de les espelmes.