Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L'encesa d'una estelada de 4.000 espelmes aplega un miler de persones a Sant Cugat

A Núria, l'acte s'ha vist deslluït a causa de les inclemències meteorològiques. El fort vent, la nevada i una temperatura de 7 graus sota zero ha fet avançar tots els actes i muntar l'estelada a l'interior. Tot i que s'han aplegat 2.000 persones.

02/02/2013 Política
El vent ha dificultat la iniciativa a Sant Cugat, però l'ANC no ha defallit El vent ha dificultat la iniciativa a Sant Cugat, però l'ANC no ha defallit | Autor: cugat.cat

La llum de 4.000 espelmes ha dibuixat aquest dissabte una estelada a la plaça d'Octavià en un clam visual per la independència. L'acte és una iniciativa de Sant Cugat per la Independència, la branca local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha comptat amb la col·laboració de 80 voluntaris per organitzar la cita. Més d'un miler de santcugatencs ha envoltat la insígnia, segons informa cugat.cat (veure el que han editat).

El responsable de la iniciativa, Vicenç Alegre ha explicat a cugat.cat,  que l'encesa forma part d'una acció nacional que pretén il·luminar el país municipi per municipi fins que Catalunya sigui independent. Després de la declaració de sobirania aprovada el 23 de gener passat al Parlament, l'estelada d'espelmes és un símbol perquè els polítics tirin endavant el procés cap a la independència.

Aquest mitjà, assenyala que altres associacions també s'han sumat a l'esdeveniment amb les seves actuacions. El grup d'animació El pot petit de la Fundació Roda ha representat l'obra 'De tots colors'. L'Escola de Música Tradicional ha posat la banda sonora a l'encesa amb la interpretació de peces populars de la mà de timbalers, grallers i acordions. A més, la cita ha comptat amb la interpretació d''El Cant de la Senyera' i 'Els Segadors' a càrrec d'un grup coral de cantaires de la ciutat dirigits pel director del Cor Aulos, David Folch.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha participat en l'acte amb l'encesa d'una espelma i ha defensat que la sobirania de Catalunya portarà progrés econòmic i social al país.

Tot i que el vent ha dificultat la iniciativa, l'ANC no ha defallit i ha aconseguit mantenir uns minuts totes les espelmes de l'estelada enceses. Alguns dels espectadors de l'esdeveniment han destacat la insistència dels voluntaris per mantenir l'estelada il·luminada.

El mal temps ha deslluït l'encesa a Núria

Tot i que ha estat un èxit de participació, amb més de 2.000 persones, finalment els organitzadors de l'encesa de l'estelada a més alçada dels Països Catalans, Vall de Ribes per la Independència i l'ANC, per culpa del fort vent i el mal temps, s'han vist obligats a avançar els actes i fer l'encesa a l'interior de les instal·lacions de Vall de Núria amb més de 800 espelmes, segons informa ripollesdigital.com

Els organitzadors han hagut d'improvitzar i malgrat les condicions adverses encara han pogut salvar part del programa previst inicialment, amb la celebració de dues de les tres conferències previstes i un petit acte institucional.

La previsió de mal temps ha fet que des de Vall de Núria s'aconsellés als assistents que baixessin amb els tren cremallera de primera hora de la tarda.

Des de Vall de Ribes per la Independència han explicat a elripollesdigital.com que demanaran a Vall de Núria que més endavant els deixin repetir l'acte i fer l'encesa de l'estelada a l'exterior del Santuari, tal i com estava previst si el temps hagués acompanyat.

Sant Cugat del Vallès i la Vall de Núria han pres així el relleu en la iniciativa de ciutats com Vergès, Montroig del Camp, Barcelona, Granollers, Reus i Vic, on el passat mes d'octubre es va dibuixar l'estelada més gran del món utilitzant més de 6.000 espelmes.

 


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid