Corrupció
Centenars de persones es concentren a Palma contra la corrupció

El Consell de la Societat Civil de Mallorca va anunciar que convocaran un acte similar el proper dia 23 de febrer

12/02/2013 Política

Sota el lema “Sí a la democràcia, prou de corrupció”, més de mig miler de persones es van concentrar ahir al vespre Palau Reial de Palma per mostrar el seu malestar davant els diferents casos de corrupció que han aparegut durant els últims mesos. La mobilització havia estat convocada pel Consell de la Societat Civil de Mallorca

Els assistents, molts d'ells van fer sonar els seus xiulets i colpejant casseroles, van demanar també la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, així com del líder de l'Executiu autonòmic, José Ramón Bauzá, en un acte que s'ha desenvolupat sota el lema ‘Sí a la democràcia, n'hi ha prou de corrupció’ i s'han corejat frases com “No hi ha pa per a tant xoriço”.

La presidenta de Memòria de Mallorca -una de les entitats que conformen el Consell de la Societat Civil- Maria Antònia Oliver, va reivindicar la necessitat que els ciutadans “surtin al carrer” i diguin “ja n'hi ha prou” davant el fet que “ens demanin sacrificis els qui, a més, són corruptes”.

Per això, va considerar que en aquesta concentració hauria d'haver estat “tothom” ja que és el conjunta de la població el que se sent “enganyat”.

Els convocants, que van anunciar que faran un altre acte similar el proper dia 23, asseguren que la corrupció és “una de les culpables de la crisi econòmica que afecta a tantes persones” ja que “ha provocat que es desviïn recursos públics cap a un sector, el de la construcció, que ha hipotecat per molts anys l'economia de l'estat”.

“Saqueig de les arques públieues"

A més, també van criticar la implicació del Duc de Palma, Iñaki Urdangarin, en "el saqueig de les arques públiques de Balears" i "la nul·la voluntat de transparència dels executius del PP", tant l'espanyol com el balear, com demostra "l'intent de retallar la Llei del Bon Govern, que permet el control democràtic i ciutadà de les despeses de l'Executiu balear".

També exigeixen que retornin “els diners malversats, que demanin perdó” i que “engeguin de manera urgent” mesures per recuperar “la confiança de la ciutadania”, que passen per “la publicitat dels seus comptes i del patrimoni i els ingressos dels seus càrrecs públics”, i per l'aprovació de lleis de transparència i contra la corrupció política.

Segons el Consell de la Societat Civil, “és el moment que la ciutadania reaccioni”, ja que els casos de corrupció política estan relacionats amb la crisi econòmica i “el que semblava un assumpte circumscrit a Balears, ara afecta a uns nivells molt superiors provocant una crisi de legitimitat democràtica”.