CULTURA
Reeixit homenatge a Joan Fuster

L’acte va destacar la importància de la seva figura per als Països Catalans, "aquella territorialitat completa que va justificar i defensar, tot proveint-nos de les eines discursives i analítiques més importants per tractar de ‘recobrar-nos en la nostra unitat"

06/12/2012 Cultura

L’Ateneu Adrianenc de Sant Adrià de Besòs va acollir un reeixit homenatge a Fuster el passat 30 de novembre a càrrec d’Òmnium Cultural Barcelonès Nord, l’Associació Cultural i Popular Aramateix de Gramenet de Besòs, el Casal Antoni Sala i Pont, i el Casal Carme Claramunt de Badalona.

A les 9 Marcel Mauri va inaugurar una exposició sobre Joan Fuster, en què Agustí Gallart, membre de l’Ateneu i del Casal Carme Claramunt, va expressar que “el gran drama que patim els Països Catalans és que els joves no coneixen Joan Fuster”. Tot seguit, Joaquim Auladell va cloure-la parlant dels llibres fusterians País Valenciano o Nosaltres els valencians, que enguany celebren 50 anys de la seva edició.

A les 10 va començar l’acte d’homenatge, en què el politòleg Carles Badenes va fer arribar unes reflexions al voltant de Fuster i la vivesa de la seva figura en un moment “crucial pel que fa a la qüestió nacional als Països Catalans, aquella territorialitat completa que Fuster va justificar i defensar, tot proveint-nos de les eines discursives i analítiques més importants per tractar de ‘recobrar-nos en la nostra unitat’”.

A continuació, Carme Violant va recitar una aclamació de Joan Fuster que va arrencar aplaudiments del públic i que va donar pas a l’actuació d’Andreu Valor. Van participar també al recital Gemma Boada i Martí Alcón, amb l’estrena de “La Paraula”, basada en un poema de Joan Fuster; i també Jordi Montañez amb “Tres poemes inútils per a dos pintors que volen reinventar el món”.