Operació Garzón, 20 anys
El documental "Operació Garzón" arriba a Mallorca

Ramon Piqué i Martí Majoral participaran a l'acte, que se celebrarà dimecres que ve a Palma

01/12/2012 Diari de treball

El documental Operació Garzón contra l'independentisme català es presentarà per primera vegada a Mallorca. Serà dimecres que ve, 5 de desembre, al Cine Ciutat de Palma a partir de les set de la tarda. D'aquesta manera, després de desenes de projeccions per diverses poblacions del Principat del País Valencià i fins i tot a nivell internacional, el documental arriba a les Illes.

L'acte està organitzat per Alerta Solidària, que explicarà el que va succeir el 1992 al Principat de Catalunya i al País Valencià quan durant una sèrie de mesos foren detingudes i incomunicades 38 persones, moltes d'elles torturades sota l'empara del jutge Baltasar Garzón.

La presentació comptarà amb la participació de Ramon Piqué, encausat el 92 i un dels progaonistes del documental, i Martí Majoral, portaveu d'Alerta Solidària. Piqué i Majoral explicaran qüestions relacionades amb el documental, la repressió i com es van viure aquells difícils mesos.

El documental, que es pot trobar a diverses biblioteques, es pot adquirir enviant un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat.