Salut
Nova mobilització en defensa de la sanitat pública a Barcelona

Aquest diumenge a les 11:30 h a la plaça Catalunya-Fontanella de Barcelona

06/11/2012 Res-pública
Cartell de la convocatòria Cartell de la convocatòria

La Plataforma pel Dret a la Salut, que aplega diverses entitats i forma part de la plataforma Prou Retallades, convoca una nova manifestació sota el lema: "Si ens roben la sanitat ens tallen la vida!".

La plataforma, que agrupa una seixantena de col·lectius entre associacions socials, sindicats i partits polítics, ja va convocar una manifestació el passat 28 de juliol. En aquesta ocasió, la marxa sortirà de la plaça Catalunya de Barcelona. En el manifest unitari de la convocatòria, es recalca que volen un “servei de salut públic, d’accés universal i igual per a totes les persones”. Per fer-ho possible veuen bàsic la retirada del reial decret 16/2012 sobre mesures sanitàries, en considerar que acaba “amb el servei nacional de salut igual per a tothom”, “retalla indiscriminadament les prestacions sanitàries”, “imposa el repagament de medicaments i serveis” i “discrimina a col·lectius”, segons informa el Triangle

El manifest també advoca per aturar el procés de privatització de la sanitat catalana, i s’oposa a les retallades pressupostàries i de personal, així com a a “l’externalització o concert de serveis”. En un altre punt, el document demana la participació democràtica de les persones treballadores i usuàries en la planificació i control del servei de salut, així com “l’augment del pressupost i els recursos a l’atenció primària i la salut comunitària”. En conclusió, volen un “servei nacional de salut finançat amb impostos proporcionals a la riquesa, no classista, no sexista i no racista”.