Agressions
L'antifeixista agredit pels Mossos el 12-O perd el 70% de visió d'un ull

Els dos agents que el van colpejar al cap no anaven identificats

01/11/2012 Drets i Llibertats

El manifestant antifeixista agredit i detingut el passat 12 d'octubre a Barcelona per part dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra ha perdut el 70% de visió de l'ull esquerre.

Passades les dotze del migdia es va produir una càrrega policial a resultes de la qual el jove va resultar ferit al cap i va haver de ser traslladat a l'Hospital Clínic.

Pau Andaluz, de 22 anys d'edat i veí de Lliçà d'Amunt, va ser agredit per dos agents que li van propinar tres forts cops de porra: al cap, la cella esquerra i les costelles. Segons publica el Setmanari Directa, després d'un llarg periple per hospitals, els metges han confirmat que la víctima ha patit la pèrdua d'un 70% de la visió a l'ull esquerre.

Els agents que el van agredir anaven encaputxats i sense número d'identificació TIP. La normativa vigent –decret 217/2008 del Govern de la Generalitat– no contempla excepcions i tots els agents han de dur obligatòriament el número TIP en un lloc visible.

La Directa ha analitzat en un vídeo i fotos les cares dels dos agents que van agredir el jove i que no anaven identificats. Andaluz ha denunciat els fets al jutjat de guàrdia.

Es dóna el cas que els Mossos, que van confirmar la detenció del noi, van destacar la seva militància tot i haver estat detingut per una suposada agressió. Segons la policia, que no va especificar com coneix la ideologia del detingut, el noi era "integrant del col·lectiu independentista radical".